CHP’lilerin 25 yıllık hasreti sona erdi

Rahmetli Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Hiğkmet Uğraş’ın ardından 25 yıldır belediye başkanlığı özlemi çeken Cumhuriyet Halk Partisi Vahap Akay ile bu özlemini giderdi.

Çerkezköy 31.03.2014 19:54:55 0
CHP’lilerin 25 yıllık hasreti sona erdi

Çerkezköy Haber – Rahmetli Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Hiğkmet Uğraş’ın ardından 25 yıldır belediye başkanlığı özlemi çeken Cumhuriyet Halk Partisi Vahap Akay ile bu özlemini giderdi.

SEÇİMLERİN GALİBİ CHP OLDU

Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 42.6 oy alan CHP2li Vahap Akay Çerkezköy Belediye Başkanlığına seçilirken 2 dönem Çerkezköy Belediye Başkanlığını yürüten ve 3.dönemde de AK Parti’den aday olan Ali Ertem ise yüzde 39.8 oy ile seçimden 2 olarak çıktı. Seçimlere Koray Önsel ile giren Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 12.5 oy alırken Halkların Demokratik Partisi yüzde 2.9 seçimlere Faruk Korkmaz ile giren Büyük Birlik Partisi ise yüzde 2 oy aldı.

 

VATANDAŞLAR SANDIKLARA AKIN ETTİ

Seçimlerde Erol Kaya ile yarışan Saadet Partisi yüzde 0.2 oy aldı. Büyük katılımla gerçekleşen seçimlere vatandaşlar sandıklara sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya başladı. AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Ertem oyunu Atatürk İlköğretim okulunda CHP Adayı Vahap Akay da Recep Arif Gabralı İlköğretim okulunda oy kullandı. Sandıklar açılmaya başlandığında CHP AK Parti MHP ve BBP ilçe Teşkilatlarına partililer akın etti. Sandıklar açıldıkça CHP ve AK Parti’nin oylarının diğer partilere göre çok daha fazla çıkması MHP ve BBP’de hayal kırıklığı yarattı.

 

YÜCEER DE KUTLADI

Sandıklar açıldıkça oy oranın yükselttiğini duyan CHP’liler parti binasına akın ederken seçim sonuçlarının netleşmeye başlaması ile birlikte CHP’liler birbirlerine sarılarak zaferlerini kutladı. Saat 23.00’da CHP adayı Vahap Akay eşi Gülhis Akay ile birlikte ilçe teşkilatına gelerek tebrikleri kabul etti. İlçe teşkilatına gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer de CHP’nin zaferini partililerle paylaştı. CHP’nin seçimleri kazandığını duyan vatandaşlar sokaklara dökülerek Cumhuriyet Meydanı’na akın etti. Yaklaşık 15 bin vatandaşın doldurduğu alana CHP Tekirdağ Milletvekili ile gelen Vahap Akay burada halka kitap etti.

 

ÇERKEZKÖY HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Meydanda coşkulu bir şekilde karşılanan Vahap Akay oy veren vermeyen herkese teşekkür etti. Artık parti ayırt etmeksizin herkesin başkanı olduğunu söyleyen Akay “Bu değişime katkı sağladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Tüm Çerkezköy’e teşekkür ediyorum. Bu seçimde emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Bizim Çerkezköy olarak bir özlemimiz vardı. Bu özlem hepimizin özlemiydi.25 yıllık CHP özlemiydi” dedi.

 

OYLARINIZIN KIYMETİNİ BİLİYORUZ

Verdiği sözlere sahip çıkacağını söyleyen Akay “Verdiğimiz oyların da yapacağımız çalışmalarla hakkını vereceğiz. Sizlere daha önce de söz verdim. Hiç kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Hiç kimseye ayrı muamele yapmayacağız. Şeffaf belediyeciliği sizlerle birlikte yapacağız. Belediyeyi sizinle birlikte yöneteceğiz. Oylarınızın kıymetini biliyoruz. Sevgiyi hasreti bu gün sandıklarda hep birlikte buluşturduk. Bunu yaparken de ayrımcılık yapmadık. Çerkezköy’ün geleceğine birlikte adım attık” diye konuştu. Kimseyi çatlatmaya gelmediklerini söyleyen Akay “Biz çatlakları ve herkesi yapıştırmaya geldik. Çerkezköy’ün geleceği bizi bekliyor” dedi.

 

BU SEÇİMİ TEKİRDAĞ KAZANDI

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer de bu seçimi Vahap Akay’ın CHP’nin değil Tekirdağ’ın kazandığını ifade ederek “25 yıl aradan sonra CHP’li Vahap Akay’la Çerkezköy belediyesini kazandırdığınız için tüm Çerkezköy halkından Allah razı olsun. Vahap Akay’la birlikte artık Çerkezköy büyük bir değişim içine girecek. Vahap Akay kardeşim sizlere en iyi şekilde hizmet ederek Çerkezköy yarınlarına daha emin adımlarla yürüyecek. Çerkezköy daha da büyüyecek. Bu sizlerin oylarınızın hakkını en iyi şekilde hakkını verecektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından Yüceer ve Akay halka karanfil ve çiçek dağıttı. Vahap Akay daha sonra Öztrak Caddesi’nde kalabalıkla birlikte yürüyerek Köşem deki Seçim bürosunda kendisini bekleyen partililerle bir araya geldi. Akay’ı darbuka ve klarnet ile karşılayan partililer zaferi göbek atarak kutladı.

 

CHP MECLİSE 14+3 MECLİS ÜYESİ KOYDU

Partilerin aldığı oy oranlarına göre Nedim Yılancı İmdat Özgür Funda Selifce Binali Etyemez Enver Bayram Necmettin Çınar Ali Çalışkan Serdar Ürkmez Uğur Erem Ali Dede Yüksel Sevil İsa Karaman Ayfer Dönmez Taner Bahar CHP’nin çiçeği burnunda meclis üyeleri olurken AK Parti’de ise Ömer Kılınç Remzi Garip Ali Dönmez Şükrü Dumanlar Mehmet Soyhan Turgut İleri Melek Şen Nurettin Yekeler Seyithan Caferoğlu Ayhan Çitil Dilaver Burak Mustafa Çiftçi ve Ahmet Çetin de AK Parti’nin meclis üyeleri arasında yer aldı. Milliyetçi Hareket Partisi ise sadece birinci sırada yer alan Hasan Sakallı’yı meclise taşıtabildi. Çerkezköy Belediyesi’ni alan CHP’nin belediye başkanı Vahap Akay ile birlikte kontenjandan meclis üyeliğine seçilen isimler ise Ensar Sivri Rağbet Erol ve Nihat Mıstık oldu.

 

MANDALI 3. KEZ BAŞKAN

Kapaklı’da 2 dönem belediye başkanlığı yapan ve bu dönem seçimlere CHP’nin adayı olarak katılan İrfan mandalı Kapaklı’da 3.kez başkanlığa seçildi. İrfan Mandalı yaklaşık yüzde 49’luk oy oranı ile yeniden başkan olurken seçimlere Ömer Karadeniz ile giren AK Parti ise yüzde 43 oy aldı. MHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Dr. Özkan Yücel ise yaklaşık yüzde 7 oy aldı.

 

BU ZAMANA KADAR BİRLİKTE YÜRÜDÜK

Kesin olmayan sonuçların açıklanmasının ardından Belediye Binası önünde halka hitap eden İrfan Mandalı zorlu yolculuklarında kendisini yalnız bırakmayan tüm Kapaklılı’lara teşekkür etti. Bu zamana kadar birlikte yürüdüklerini söyleyen Mandalı “Güzelliklere birlikte imza attık. Sizler yaptığım hizmetleri gördünüz. Yapamadığımız hizmetlerimiz olmuştur. Fakat sabır dedik. Bu sabır neticesinde Allah sizlerle bizi tekrar buluşturdu. Yaklaşık dört saat boyunca bilgisayar karşısında seçim sonuçlarını takip ettim. Değişmedi. Yüzde 50 ile başladık öyle devam ettik. Kapaklı’nın 50 bin oyu varsa 25 binini biz almışız. Allah razı olsun” dedi. Bazılarının kendisini hırsızlıkla itham ettiğini anımsatan Mandalı “Yarın içeri alacaklar dedi. Böyle bir şey olmayacak dedim. Ben yine burada sizlerle beraberim. Sizleri canı gönülden seviyorum. Sizin kafanızı karıştıran bazı dostlarımız var. Siyaseti bilmiyorlar. Gelsinler. Ben siyasetin piri oldum. Sürünerek öğrendim. Sizlerle birlikte öğrendim” dedi. Mandalı Tekirdağ’da seçimleri 11-0 almak için yola çıktıklarını ifade ederek “Bir fire verdik. Ergene’yi kaybettik. Ama olsun. Biz Büyükşehir çok önemli demiştik. Kapaklı Çerkezköy Çorlu çok önemli demiştik. Allah’a şükür 10-1 yaptık” diye konuştu.

 

KARAAĞAÇ HALKINA KIRGINIM

Kendisine fazla oy vermeyen Karaağaç halkına ise kırgın olduğunu söyleyen Mandalı Bizim oraya yaptığımız ziyaretlerde Karaağaç’ı yöneten 3 başkandan da memnun olmadıklarını söylediler. Biz kendilerine Kapaklı’da yaptıklarımızı anlattık. Onlar da bize destek sözü verdi. Ama biz onları hizmetlerimizle mahçup edeceğiz. Onlar yaptıklarımızı görünce bize oy atmadıkları için utanacaklar” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10