Kardeş şehirden NKÜ'ye ziyaret

Almaya'nın Bayreuth şehri ile Tekirdağ arasında gerçekleştirilen "Kardeş Şehir" protokolü kapsamında Tekirdağ'a gelen grup Namık Kemal Üniversitesi'ni de ziyaret etti.

Tekirdağ 9.04.2014 18:21:00 0
Kardeş şehirden NKÜ

TANITIM FİLMİNİ İZLEDİLER

Fakülte konferans salonunda üniversite ile ilgili tanıtım filmini izleyen grup daha sonra Merkez Kütüphaneyi gezdi. Konukları karşılayan Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Sevim Gaytancıoğlu ziyaretçileri çalışma saatleri, kitapların çeşitleri, sunulan hizmetler hakkında bilgilendirdi. Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, üniversite, Namık Kemal’in Hayatı ve fakülte hakkında bilgi verdi.

KISA ZAMANDA DİKKAT ÇEKİCİ GELİŞMELER OLDU

Tekirdağ’ın kardeş şehri Bayreuth’tan gelen konuklarla öğlen yemeğinde bir araya gelen NKÜ Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay üniversitenin tarihi hakkında bilgi vererek, “Kısa sürede üniversitemizde dikkat çekici gelişmeler oldu” dedi. Üniversitenin geleceğe yönelik projelerinden bahseden Prof. Dr. Kurultay, önümüzdeki yıllarda yabancı öğrenci sayısının arttırılması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu gezinin iki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirmesine katkı sağlaması açısından mutluluk verici olduğunu belirten Prof. Dr. Kurultay, “Almanya’da yaşayan Türk vatanlarımıza göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10