Miniklerden Mavi Kapak projesine anlamlı katkı

Cansen Gürsoy Şen Anaokulu öğrencileri, topladıkları 10 bin adet mavi kapağı önceki gün Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne teslim etti.

Çerkezköy 10.04.2014 20:58:00 0
Miniklerden Mavi Kapak projesine anlamlı katkı

BİRÇOK ENGELLİNİN İHTİYACI GİDERİLDİ

Öğrencilerin Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Sibel Altın ve okul öğretmenleri önderliğinde 2 ayda topladıkları teslim alan şube başkanı Hayrettin Çetinkaya, öğrencilerin bu duyarlı davranışının kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade etti. İlçede derneğin kurulmasından sonra ihtiyaç sahibi engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve onların kapalı mekanlardan çıkmasını sağlamak için başlattıkları kampanya ve hayırsever kuruluşların katkılarıyla temin edilen sandalyelerin birçok engellinin ihtiyacını karşıladığını söyleyen Çetinkaya, “Onların tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını da okullarımızdaki kampanyalar ve bizlerin sürdürdüğü kampanyalarla gidermeye çalışıyoruz” dedi.

İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

Cansen Gürsoy Şen Anaokulu öğrencilerinin topladıkları kapakların ihtiyaç sahiplerine sandalye alınmasında önemli katkı sağlayacağını dile getiren Çetinkaya, öğrencilere, öğretmenlere ve okul yönetimine teşekkür etti.

BİZİM DE KATKIMIZ OLSUN İSTEDİK

Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Sibel Altın, “Engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmada bizlerin de bir katkısı olsun istedik ve bu nedenle okulumuzda başlattığımız mavi kapak kampanyasında öğrencilerimiz kampanya süresinde topladığı 10 adet kapağı ihtiyaç sahibi engellilerimize tekerlekli sandalye alınmasında katkımız olması için derneğe teslim ettik” dedi. Bu duyarlı davranışlarından dolayı öğrencileri de tebrik eden Altın “Dayanışma ve kardeşliğin bir ürünü olarak toplanan mavi kapakların bir engellimize tekerlekli sandalye olarak geri dönüşünü göreceğiz” dedi.

YAŞAM EVİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Minik öğrenciler daha sonra Çerkezköy Belediyesi tarafından engelliler için yaptırılan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yaşam Evi’ni gezdi. Başkan Çetinkaya okul Müdürü Sibel Altın başta olmak üzere öğretmenler ve öğrencilere Yaşam Evi hakkında bilgiler verdi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10