Kuruluş Yıldönümüne coşkulu kutlama

Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıldönümü dolayısıyla dün saat 11.00'da Çerkezköy Cuhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Çerkezköy 10.04.2014 21:00:00 0
Kuruluş Yıldönümüne coşkulu kutlama

GURUR VE KIVANCINI YAŞIYORUZ

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Polis Memurları Yaprak Türkay ile Eray Yılmaz’ın “Polis” isimli şiiri okumasının ardından konuşan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan Türk Polis Teşkilatının 169.Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşadıklarını belirterek, kutlamalara katılan herkese teşekkür etti.

“YENİLİKLERİ VE GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ”

Emniyet teşkilatının en temel görev ve sorumluluklarının, toplumda dirlik ve düzeni tesis ederek, insanların hak ve özgürlüklerini kullanabilmelerini sağlamak, hak ile devlet arasında köprü kurarak, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak olduğunu dile getiren Ogan “Türk Polis teşkilatı bu görev ve sorumlulukları bakımından ülkemizin en köklü, en temel kurumlarından biridir. Teşkilatımız 169 yıldır çağdaş görev anlayışı içinde mesleğindeki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi Cumhuriyetin ve yasaların daima kalkanı olarak sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor” dedi.

“CESUR VE SABIRLI OLMALIYIZ”

İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Türk milletinin polis teşkilatına her zaman güvendiğini ve her türlü desteği sonuna kadar verdiğini ifade ederek “Polisimiz de milletimizin duyduğu bu güveni korumak ve en iyi hizmeti vermek için gece gündüz demeden canı pahasına gayret sarf ediyor. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun güler yüzlü, yardımsever, şefkatli ve her zaman milletimizin emrinde olacağız. Bütün zorluklar karşısında cesur ve sabırlı olmalıyız ki sorunların üstesinden gelelim” dedi.

EŞLERİNİZLE HER ZAMAN GURUR DUYUN

Polis eşlerine de seslenen İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, “Gerektiğinde çok zor şartlarda görev yapan hatta bu uğurda canını bile vermekten çekinmeyen eşlerinizle her zaman gurur duyun. Sizler çocuklarınıza yeri geldiğinde hem ana hem de baba olabilecek kadar güçlü, sabırlı ve şefkatli insanlarsınız. Eşlerinizin bu güne kadar hep yanında oldunuz. Bundan sonra da onların yanında bulunacağınıza ve onların daimi destekçisi olacağınıza inancım tam” diye konuştu. Ogan, Çerkezköy halkına da seslenerek “Suçların giderek arttığı, suç işleme şekli ve tekniklerinin geliştiği ve uluslararası düzeyde organize hale geldiği günümüzde, polisin suçların önlenmesinde halk desteği olmadan başarıya ulaşabileceğini düşünmek mümkün değildir. Bu nedenle huzurlu olan ilçemizin daha da huzurlu olabilmesi ve art niyetli kişilerin amaçlarına ulaşamamaları için dün sizlerden aldığımız destekle sağladığımız huzur ve güveni bugün de yine sizlerden alacağımız destekle devam ettireceğimizden emin olunuz” dedi.

PASTALI KUTLAMA

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından protokol ve davetliler kortej halinde Polisevine yürüdü. Polisevi’nde düzenlenen kokteyle katılanlara girişte karanfil dağıtıldı. Polis logolu pastanın da kesildiği programa katılım yoğun oldu. İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, saat 14.00'da İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tebrikleri kabul etti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kutlamalara Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çerkezköy Garnizon Komutan vekili İkmal Albay Hüseyin Çamlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, MHP İlçe Başkanı Ali Tefon, Çerkezköy Belediye meclis üyeleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Arslan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Müdürü Mustafa Zümbül, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ahmet Türker, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ve Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Okul Müdürleri, Gaziler Derneği temsilcileri, Sakatlar Derneği üyeleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı.

 Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10