Mandalı engellilere müjde verdi

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi tarafından dün dernek binasında kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Türkiye Sak

Kapaklı 11.04.2014 16:57:00 0
Mandalı engellilere müjde verdi

SIKINTILARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Kahvaltıda konuşan dernek başkanı Hayati Çakan, “Kahvaltı etkinliklerinde üyelerin sorunlarını ve isteklerini dinleyeceğiz. Burada elde edeceğimiz veriler kapsamında dernek olarak kendimize bir çalışma programı hazırlayacağız ve üyelerimizin sıkıntılarını bir bir ortadan kaldırmak için harekete geçeceğiz” ifadelerini kullandı. Çakan, göreve geldikten sonra ilk olarak dernek binası önüne engelli üyeler için rampa yaptırdıklarını anımsatarak, derneğin faaliyetleri ile ilgili de bilgiler verdi.

YAŞAM EVİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Dernek olarak hayata geçirmek istedikleri projelerle ilgili de konuşan Çakan engelli üyeler için birer üye kartı çıkaracaklarını söyledi. Çeşitli sektörlerdeki işyerleri ile yapacakları 3 yıllık sözleşmeler kapsamında üyelere indirim imkanı sunacaklarını söyleyen Çakan “Üyelerimiz, üye kartlarını göstererek, indirim levhası bulunan işyerlerinde yüzde 50’lere varan indirimlerden faydalanabilecek. Ayrıca Kapaklı Belediyesi’ne dilekçe vererek engelli üyelerimizden su bedeli alınmamasını talep edeceğiz” dedi. En büyük temennilerinin Kapaklı’ya Çerkezköy’deki gibi bir Engelli Yaşam Evi kazandırmak olduğunu söyleyen Çakan, bu konuda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan destek istedi.

ENGELLİ TAŞIMACILIĞINA UYUMLU DEĞİLLER

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek “Kapaklı Kaymakamlığı olarak engellilerimizin her zaman yanındayız. Onlarla ilgili olan tüm faaliyetlerin de destekçisi olacağız” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Kapaklı’daki sarı minibüslerin engellilere karşı duyarlı olduğunu ifade etti. Fakat sarı minibüslerin engelli taşımacılığına uyumlu olmadığını söyleyen Mandalı “Bu araçlarımızın en kısa sürede yenilenmeleri ve engelli vatandaşlarımızın da rahatça ulaşımını sağlayabileceği hale getirilmeleri gerekiyor” dedi. Konuyla ilgili belediyenin herhangi bir yaptırım hakkının olmadığını söyleyen Mandalı, yetkinin artık Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ouşturulacak olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde olduğunu kaydetti.

HER AY 2 BİN TL YARDIM YAPILIYOR

Başkan Mandalı, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi yönetiminin mevcut binayla ilgili herhangi bir giderinin olmadığını, tüm masrafların belediye tarafından karşılandığını dile getirerek, derneğe her ay yaklaşık 2 bin TL yardımda bulunduklarını söyledi. Bu paranın derneğin giderlerini karşılamaya yettiğini söyleyen Mandalı “Önemli olan derneklerin kendi özbenliğini bulması, üyelerin derneklerine sahip çıkmasıdır. Temsili bir rakam da olsa tüm üyelerin derneğe aidatlarını vermesi gerekmektedir. Bu onların derneklerini sahiplendiğinin göstergesidir” şeklinde konuştu.

YAŞAM EVİ MÜJDESİ

Başkan Mandalı, Atatürk Mahallesi Hacılar Çeşmesi mevkiinde yeni bir park alanı oluşturulacağını ve bu parkın engellilere uyumlu bir şekilde yapılacağını ifade ederek, buraya yakın bir alanda belediyenin yaklaşık 700 metrekarelik arsası olduğunu ve bu arsaya bir Yaşam Evi inşa etmeyi planladıklarını söyledi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10