Trakya'da bir ilk

Türk Akreditasyon Kurumu(TÜRKAK) tarafından akredite edilen Trakya'nın ilk kalibrasyon laboratuarı olan Artı Kalibrasyon laboratuarı dün düzenlenen törenle Fevzipaşa Mahallesi Namık Kemal Bulvarı No:101â€??

Çerkezköy 11.04.2014 17:40:00 0
Trakya

ÇOK HEYECANLANDIK 

Artı Kalibrasyon Laboratuarının Genel Müdürü ve AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Melek Şen açılışa katılanlara teşekkür ederek “Türkiye sanayisinin üretim kalitesini artırmak ve standart üretim yapabilmesi için gerekli olan kalibrasyon fikri bizde oluştuğu zaman çok heyecanlandık. Trakya bölgesinde böyle bir kalibrasyon laboratuarının olmadığını ve sanayicinin de buna ihtiyacının başka illerden karşılandığını gördük” dedi. Şen, Trakya sanayisinin kalibrasyon ihtiyacını karşılamak için ilk defa Çerkezköy’de özel bir kalibrasyon laboratuarını kurduklarını dile getirerek “Dünya standartlarında kabul görebilmesi için akreditasyon çalışmalarına başladık” dedi. Çok emek verdiklerini dile getiren Şen, “Artı kalibrasyon laboratuarını Trakya’da ilk özel Türk Akreditasyon Kurumu Akreditasyonlu laboratuar oldu. Biz Trakya bölgesinin ilklerini yaptığımız için mutlu ve gururluyuz. Bölge sanayisi bize destek verdiği sürece onlara da en iyi hizmeti götüreceğimize söz veriyoruz” dedi.

BÖLGEMİZ VE SANAYİ ADINA ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Trakya’da bir ilk olan kalibrasyon merkezinin hayırlı olmasını temenni etti. Hem bölgemize hem de sanayi adına önemli bir kazanımı Çerkezköy’e kazandıran meclis üyesi Melek Şen’e teşekkür eden Akay “Trakya’nın önemli eksiğini bugün tamamlamanın da mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

AÇILIŞI HEP BİRLİKTE YAPTILAR

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Bu laboratuarın Çerkezköy ve Trakya’da ilk olduğunu öğrendik. Son günlerde yapmış olduğumuz toplantılarda girişimciliğin öneminden bahsediyorduk. Bugün de Melek Şen’in yaptığı hizmetin örneğini Trakya ve Çerkezköy’de görmekteyiz” dedi. Kubilay, laboratuarın hayırlı olmasını temenni etti. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna’nın duasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ali Ertem açılışı hep birlikte gerçekleştirdi. Programın ardından davetlilere ikramda bulunuldu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Dün saat 14.00’da düzenlenen açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ali Ertem, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10