Yeni meclis ilk kez toplandı

Hayrabolu'da 30 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen yeni meclis ilk toplantısını önceki gün yaptı.

Hayrabolu 13.04.2014 04:37:00 0
Yeni meclis ilk kez toplandı

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlk meclis toplantısında yapılan gizli oylama sonucunda Meclis 1. Başkan vekilliğine Halil Başaran, Meclis 2. Başkan vekilliğine Atilla Erensayın, Meclis katip üyeliklerine Dilek Çeşmeli, Çetin Ezer, Encümen üyelerine de Halil Başaran ile Kazım Atalık seçildi. Açık oylama ile yapılan diğer seçimler sonucunda ise Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Birol Işıldar, Hasan Aksu, Fatih Ertem, Mehmet Eren, Atilla Erensayın, İmar Komisyonu üyeliklerine Oğuz Çakmak, Halil Başaran, Necdet Hacet, Sedat Dereli, Çetin Ezer seçildi.

BİRLİKLERE DE ÜYE SEÇİLDİ

Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliğine Dilek Çeşmeli, TRAKYAKENT Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliğine Oğuz Çakmak ile Fatih Ertem, TRAKAB Trakya Kalkınma Birliği üyeliğine ise Halil Başaran seçildi. Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyetinde 2 yıl süre ile görev yapacak üyeliklere ise Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Meclis üyeleri Halil Başaran, Dilek Çeşmeli, Hasan Aksu ve Şenol Karabey seçildi.

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

6360 sayılı kanun gereği 2014 Yılı Belediye Bütçesinin revize edilmesi gerektiğinden, 2014 Yılı Belediye Bütçesi incelenmek ve revize edilmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna incelenmek üzere havale edilirken, günün 24 saatinde çalışan zabıta personelinin 2014 yılı fazla çalışma ücretleri 382,00 TL olarak belirlendi. Belediyede çalışan memurların memur sendikaları ile ilgili toplu sözleşme imzalamak üzere, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’na yetki verilirken, Belediye Başkanın 2013 yılına ait faaliyet raporu 5393 sayılı Belediye Kanunun 56. maddesi gereğince yapılan oylama sonucunda 5 ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Meclisi Mayıs ayında yapacağı toplantı günü 2 Mayıs Cuma günü saat 14.30 olarak belirlendi.

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10