Okulda öğrendiler, Pera'da uyguladılar

Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Aşçılık bölümü öğrencileri, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Suat Adıyaman, alan öğretmeni Taner Erişen ve Hülya

Çerkezköy 14.04.2014 18:15:00 0
Okulda öğrendiler, Pera

BİLGİ SAHİBİ OLUYORLAR

Öğrenciler Pera Pastaneleri üretim tesislerinde Pera Villa Pastaneleri Sahibi Şahin Aktürk ve Pera Villa Pastaneleri Mali İşler Müdürü Sadık Anagök tarafından karşılandı. Gezi öncesi, gerekli hijyen kıyafetlerini giyen öğrenciler, pastanedeki ürünlerin yapımını öğrendi. Geziyle ilgili bilgi veren Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Suat Adıyaman, “Okulda öğrenciler öğrendikleri teorik dersleri burada uygulamalı olarak gördüler. 11.sınıf öğrencilerimiz önümüzdeki sene staj süreci yaşacaklar. Onunla ilgili de bilgi sahibi oluyorlar” dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN DE YARARLI

Özellikle hijyen kurallarını öğrenciler üzerinde uygulamak istediklerini dile getiren Adıyaman, bu uygulamanın öğrenciler açısından da yararlı olduğunu belirterek “Öğrencilerimiz Pera Pastanesi’nde tatlı, baklava, pasta, böreğin nasıl yapıldığını öğrenecekler” diye konuştu. Pera Villa Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk de, Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin her yıl rutin olarak işletmeyi ziyaret ettiğini anımsattı.

7 ÖĞRENCİ STAJ YAPACAK

İlk yıl iki, geçen yıl 4 öğrencinin Pera’da staj yaptığını, buı yıl ise 7 öğrencinin staj yapacağını söyleyen Aktürk “Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Aşçılık bölümü öğrencileri okullarında teorik olarak gördükleri hijyen kurallarını uygulamalı olarak imalathanemizde görüyorlar” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10