Anasayfa
Yazarlar
Foto Galeri
WEB TV
E-Gazete
Resmi İlanlar
Anket
Künye
Reklam
İletişim
Çerkezköy
03 Temmuz 2020 Cuma
Tekirdağ
Çerkezköy
Çorlu
Ergene
Hayrabolu
Kapaklı
M.Ereğlisi
Malkara
Muratlı
Saray
Süleymanpaşa
Şarköy
Bölge
Spor
Okulda öğrendiler, Pera’da uyguladılar
Okulda öğrendiler, Pera’da uyguladılar
Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Aşçılık bölümü öğrencileri, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Suat Adıyaman, alan öğretmeni Taner Erişen ve Hülya Güner ile birlikte Pera Villa Pastaneleri’ni ziyaret etti. Pişirme, pasta, hamur ve baklava bölümünü gezen 50 öğrenci, Çerkezköy Pera Pastanelerine giderek mutfakta yemek yapımını inceledi.
  1. Facebook Paylaş

  2. Twitter Paylaş

  3. Google+ Paylaş

Haberin Yayın Tarihi: 14.04.2014 18:15
16 Punto 18 Punto 20 Punto 24 Punto

BİLGİ SAHİBİ OLUYORLAR

Öğrenciler Pera Pastaneleri üretim tesislerinde Pera Villa Pastaneleri Sahibi Şahin Aktürk ve Pera Villa Pastaneleri Mali İşler Müdürü Sadık Anagök tarafından karşılandı. Gezi öncesi, gerekli hijyen kıyafetlerini giyen öğrenciler, pastanedeki ürünlerin yapımını öğrendi. Geziyle ilgili bilgi veren Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Suat Adıyaman, “Okulda öğrenciler öğrendikleri teorik dersleri burada uygulamalı olarak gördüler. 11.sınıf öğrencilerimiz önümüzdeki sene staj süreci yaşacaklar. Onunla ilgili de bilgi sahibi oluyorlar” dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN DE YARARLI

Özellikle hijyen kurallarını öğrenciler üzerinde uygulamak istediklerini dile getiren Adıyaman, bu uygulamanın öğrenciler açısından da yararlı olduğunu belirterek “Öğrencilerimiz Pera Pastanesi’nde tatlı, baklava, pasta, böreğin nasıl yapıldığını öğrenecekler” diye konuştu. Pera Villa Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk de, Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin her yıl rutin olarak işletmeyi ziyaret ettiğini anımsattı.

7 ÖĞRENCİ STAJ YAPACAK

İlk yıl iki, geçen yıl 4 öğrencinin Pera’da staj yaptığını, buı yıl ise 7 öğrencinin staj yapacağını söyleyen Aktürk “Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Aşçılık bölümü öğrencileri okullarında teorik olarak gördükleri hijyen kurallarını uygulamalı olarak imalathanemizde görüyorlar” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

Etiketler:
Gönder Yazdır Yorum Yap Facebook Twitter FriendFeed Google
   YORUMLAR
   YORUM YAZ
Adınız :
E-mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu
:

   DİĞER HABERLER
BUGÜN DÜN BU HAFTA BU AY
Şüphe üzerine durduruldu;üzerinden uyuşturucu çıktı
Vali Yıldırım: Kızılpınar daha da güvenli olacak
Korkunç olay! 23 saat sonra dövülmüş halde bulundu
Yüksel’den Büyükşehir’e sitem dolu sözler
Ata: Metruk binaların yıkımı hassasiyetle yapılıyor
CHP İlçe Teşkilatından dadaşlara ziyaret  
Asyaport ‘sıfır atık’ belgeli ilk liman oldu
Mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı
Mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı
Yeni başkan kooperatif üyelerini yemekte ağırladı
  ANKET
Sizce aşağıdaki sorunlardan hangisi Türkiye'nin 2020’deki en önemli sorunlarının başında yer alıyor?
2020'nin İlk Altı Ayında Oluşan Bütçe Açığı
Ayasofya'nın İbadete Açılmasına Yönelik Tartışmalar
Covid-19'un Yol Açtığı Sorunlar
İşsizlik Sorunları
Terör Sorunları
İç Siyasetteki Sorunlar
Ekonomik Sorunlar
  CERKEZKOY KONUSUYOR
  GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
Akşam Gazetesi Cumhuriyet Gazetesi Dünya Gazetesi Fanatik Gazetesi Fotomac Gazetesi
Gunes Gazetesi Haberturk Gazetesi Hurriyet Gazetesi Milli Gazete Milliyet Gazetesi
Posta Gazetesi Radikal Gazetesi Sabah Gazetesi Sozcu Gazetesi Star Gazetesi
Takvim Gazetesi Türkiye Gazetesi Vatan Gazetesi Vakit Gazetesi Yeni Çağ Gazetesi
Çerkezköy
Çerkezköy Alp Ajans Haber, Gazetecilik, Basın Yayın, Matbaacılık Ltd. Şti.
Fevzi Paşa Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi No:89 Çerkezköy / TEKİRDAĞ
Tel: 0 282 726 17 66 - 725 20 25 - 725 26 80 Fax: 0 282 725 26 44
E-mail: haber@cerkezkoyhaber.com.tr  -  kardes@cerkezkoyhaber.com.tr
Alp Medya