Özel öğrenciler ilgiyle izlendi

Mevlana İlk ve Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencileri önceki akşam düzenlenen konserde izleyicilerin karşısına çıktı.

Çerkezköy 15.04.2014 14:45:00 0
Özel öğrenciler ilgiyle izlendi

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konser öncesi konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Çocukların geleceği çok önemli” dedi. Eğitime önem verdiklerini söyleyen Kubilay “Çerkezköy Kaymakamlığı olarak eğitim konularını son dönemlerde yoğunlaştırıyoruz. Çerkezköy gibi Organize Sanayi Bölgesinin olduğu yerde eğitimin her türlüsünü, okul öncesinden üniversiteye kadar kısaca yaygın eğitimi önemsiyoruz. Yarın bizlerin yerinde çocuklarımız ve gençlerimiz olacak” diye konuştu.

BU PROJELERİN ÇOĞALMASI GEREKİYOR

Çerkezköy’de Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı projelerinden daha fazla yararlanılması gerektiğini belirten Kaymakam Metin Kubilay “Veliköy’de bir okulumuz Avrupa Birliği projesinden yararlanıyor. Mevlana İlköğretim Okulumuz da Trakya Kalkınma Ajansı ile güzel bir çalışma yaptı” dedi. Bu proje sonunda özel eğitim sınıfı öğrencilerinin konser hazırladığını ifade eden Kubilay “Başta okul müdürü olmak üzere bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. Bu projelerin çoğalması gerektiğini söyleyen Kubilay, “Tüm çalışmalara var gücümüzle destek olacağız. Bu çalışmanın bundan sonra diğer okullara da örnek olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

GELİŞİME OLUMLU KATKILAR SAĞLAR

Mevlana İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Erçin de, müzik etkinliklerinin çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal gelişmelerine olumlu etkilerinin olduğunu ifade ederek “Yardımlaşmayı, paylaşmayı, birlikte hareket etmeyi öğreten müzik, doğru zamanlama yapabilme yeteneğini de geliştirir. Müziğin düşünme kabiliyetini artırdığı, müzikle uğraşanların beyin aktivitelerinin arttığı bilimsel olarak tespit edilmiştir” dedi.

PROJEMİZ KABUL EDİLDİ

Okulun orta ve ağır düzeyde zihinsel yetersizlik sınıfı, otizm sınıfı ve kaynaştırma öğrencilerine müziğin bir eğitim aracı olarak kullanılabilmesi için 2013 yılında sosyo ekonomik kalkınma mali destek programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’na başvuruda bulunduklarını söyleyen Erçin “Projemiz kabul edildi. Müzik atölyesinin kurulması için gerekli olan 38 bin 514 TL’lik finansmanın yüzde 80’i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yüzde 20’si ise eş finansman olarak Tekirdağ İl Özel idaresi tarafından karşılandı” dedi.

EĞİTİMLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Atölyenin açıldığını ifade eden Erçin “Halk Eğitimi Merkezi destekli kurslarla bu öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine göre gruplandırıldı. Eğitimlere başlandı. Normal bir insanın bir müzik aletini öğrenmesi bir yıl sürdüğünü göz önüne alındığında, özel eğitim öğrencilerimizin dört aydır neler öğrendiğini göreceğiz. Projemiz 15 Nisan itibariyle sona eriyor. Ama eğitimlerimiz artarak devam edecek” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Erçin, bu projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen öğretmenlere, Trakya Kalkınma Ajansı’na, Tekirdağ İl Özel İdaresi’ne ve desteklerinden ötürü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Kaymakam Metin Kubilay’a da teşekkür etti. Mevlana İlköğretim Okulu özel eğitim sınıfında okuyan otizm, orta ağır düzey zihinsel yetersizlik sınıfı ve kaynaştırma öğrencileri enstruman aletlerini çalarak konser verdiler. Öğrenciler söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla kendilerini dinlemeye gelenleri zaman zaman duygulandırırken zaman zaman da güldürdü. Önceki gün saat 20.00’de Mevlana İlk ve Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri, Mevlana İlk ve Ortaokul Müdürü Mehmet Erçin, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10