Okulların güvenliği masaya yatırıldı

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu başkanlığında yapılan Kapaklı Okullar Bölgesi Güvenlik Toplantısı'nda okulların güvenliği masaya yatırıldı.

Kapaklı 15.04.2014 19:55:00 0
Okulların güvenliği masaya yatırıldı

EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZÜM BULACAĞIZ

Dün saat 12.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Kapaklı Çok Programlı Lise yanındaki yeni yerinde gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Kuzulu öğrencilerin ders saatlerinde internet kafelere alınmaması için bahse konu işletmelerin ilçe merkezinde Emniyet Müdürlüğü, köylerde ise Jandarma Komutanlığı tarafından sık sık denetlenmesini istedi. İlçedeki okulların tamamına yakınında bu sıkıntının olduğunu söyleyen Kuzulu, koordineli bir şekilde çalışacaklarını ve bu soruna el birliği ile çözüm bulacaklarını belirtti.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Kuzulu, Bu zamana kadar yapılan denetlemelerde ders saatleri içinde öğrencileri kabul eden internet kafelere yalnızca sözlü uyarıda bulunulduğunu anımsatarak, bundan sonra yapılacak denetlemelerde tutanak tutulacağını, aynı ihmalkarlığın bir kez daha tekrarı halinde de ilgili işyeri hakkında gerekli cezai işlemin uygulanacağını dile getirdi. Öğrencileri ders saatleri içinde ne olursa olsun velileri nezaretinde olmadan almamaları konusunda da internet kafeleri uyaran Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu “Öğrenciler genellikle ödev bahanesi ile internet kafelere gidiyor. Bu kapsamda okullar, Okul Aile Birlikleri aracılığıyla bünyelerinde bilgisayar odaları oluşturabilir. Evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler bu odalarda ödevleri için gerekli çalışmaları yapabilir” dedi.

OYUN OYNANMASINI YASAKLAYABİLİRİZ

Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu da, kanuna göre 18 yaşından büyük olanların internet kafeye gitmesinde herhangi bir sakınca olmadığını ifade ederek “15 yaşından küçükler saat 20.00’a kadar internet kafede bulunabilir. 12 yaşından küçükler ise ne olursa olsun velileri nezaretinde olmadan internet kafelere gidemezler” dedi. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da ilçede toplam 21 internet kafe bulunduğunu ifade ederek “Bu işletmelerin neredeyse tamamı, okullarımızın etrafında bulunuyor. Öğrenciler internet kafelerde şiddet içerikli ve suça teşvik edici online oyunlar oynuyor. Bu oyunları tek tek tespit ederek Valilik izni ile internet kafelerde oynanmasını yasaklayabiliriz” dedi.

İSTİNAT DUVARI İSTEDİLER

Kapaklı’daki okulların genelinde güvenlik sıkıntısı yaşandığını belirten okul müdürleri de ilçedeki okulların istinat duvarlarının yükseltilmesi ve okullarda güvenlik noktaları oluşturulması konusunda Kaymakam Kuzulu’dan destek istedi. Okulların istinat duvarları konusundaki talepler hakkında belediye başkanı ile görüştüklerini söyleyen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel de “Kendisi konuyla ilgili ihtiyacı olan okulların tespit edilmesinin ardından yapılacak ihale ile bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini ifade etti” diye konuştu. Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da okulların güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamaması gerektiğini ifade ederek “Seçim döneminde ilçede mobil halde olan ve caydırıcı özelliği yüksek olan motosikletli polis timlerinin Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulması için çalışma başlatılabilir. Tüm okul müdürlerinden, okulların çatı ve diğer onarım çalışmaları hakkında detaylı bir çalışma yapmasını istiyorum” dedi. Kuzulu, Temmuz ayında çalışmalara başlayarak tüm okulların onarım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10