10 bin 350 fidan toprakla buluşturuldu

Kapaklı Belediyesi peyzaj çalışmaları kapsamında ilçe genelinde 10 bin 350 adet ağaç fidanı dikti.

Kapaklı 17.04.2014 13:20:00 0
10 bin 350 fidan toprakla buluşturuldu

KAPAKLI YEŞİLLENDİ

Kapaklı Belediyesi ve Orman İşletme Şefliği tarafından ortaklaşa gerçekleşen projede 1500 akasya, 1050 çınar 700 ıhlamur, 300 iğde, 300 selvi, 300 akçaağaç, 200 dişbudak fidanı olmak üzere toplam 4 bin 350 fidanın Kapaklı Eski Mezarlığı'na, parklara, yeşil alanlara ve refüjlere dikildiğini söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, diğer 6000 adet ceviz fidanının ise Kapaklı ile köyleri bağlayan yollara çift taraflı olarak dikildiğini ifade etti. 

DİKMEKLE İŞ BİTMİYOR

Belediye olarak çevrenin korunmasına önem verdiklerini dile getiren Mandalı, diktikleri her fidanın ileride atmosferin temizlenmesini sağlayacağını söyledi. Bugün dikilen ağaçların gelecek nesillere örnek olacağını söyleyen Mandalı “Yağmur ve kar sularının toprak kaymasına neden olduğu bilinmektedir. Biz de bu toprak kaymasını önlemek amacıyla bütün alanlarımıza ağaç dikmeliyiz. Bugün diktiğimiz fidanlar ileride bize temiz bir atmosfer verecektir” dedi. Bu ağaçları dikmekle işin bitmediğini, onların iyi korunması gerektiğini ifade eden Mandalı, ağaç dikiminde emeği geçenlere teşekkür etti.

SAĞLIKLI NESİLİN YETİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ

Çevre kirliliğini etkileyen önemli faktörlerin başında nüfus artışı, hızlı kentleşme, sanayileşme ve teknolojinin geldiğini ifade eden Mandalı “İnsanların çevre konusunda duyarlılığı her geçen gün artsa da bu sorun tamamıyla ortadan kalkmamıştır. İnsanlar ile diğer canlıların yaşadığı çevre ve ekolojik sistem sağlıklı bir neslin yetişmesi için çok önemlidir” dedi.

HERKESİN TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMA HAKKI VAR

Tüm insanlığın temiz bir çevreye, doğaya ve suya erişme hakkının olduğuna dikkat çeken Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Bu nedenle toplumun birer ferdi olarak hepimizin çevremizi temiz tutmamız, elimizden gelenin en iyisini yapmamız bizim birbirimize karşı en önemli sorumluluklarımızdandır” dedi. Mandalı, diktikleri 10 bin 350 adet fidanın ileride Kapaklı'ya daha yeşil bir görünüm kazandıracağını söyledi.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10