Öğrenciler iş hayatına bir adım önde başlayacak

Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekokulu'nca hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Duyarsam Unuturum, Görürsem Hatırlarım, Yaparsam Bilirim" adlı projesi ile kurulan â

Malkara 17.04.2014 13:55:00 0
Öğrenciler iş hayatına bir adım önde başlayacak

İYİ YETİŞMELERİ İÇİN DAHA ÇOK ÇABA SARF ETMELİYİZ

Törene NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Hüseyin Tuluğ Bayram,  Malkara Barosu Başkanı Av. Ahmet Şentürk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sedat Akbıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, NKÜ öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek “Yapmamız gereken, potansiyele sahip olan bu bölgede sanayicilerle birlikte, ön lisans öğrencilerimizin çok iyi bir şekilde eğitim almalarını sağlamak, fırsatları iyi değerlendirmektir. Bunun için kurumlarımızın üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde protokoller yaparak öğrenci arkadaşlarımıza haftanın belli günlerinde sanayi tesislerinde çalışma imkanı sunmaktır. Gençlerimizin iyi yetişmesi için gayret sarf etmek zorundayız. İmkânlarımızı seferber etmek zorundayız. Bu desteklerinden dolayı Trakya Kalkınma Ajansı'na, proje yürütücülerine, çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız” dedi.

UYGULAMALI EĞİTİMİN ÖNEMİ

Malkara MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Ertürk de “Bugün Turizm Haftası içerisinde açılışını yapmak için toplandığımız Turizm Uygulama Laboratuarı’nın kurulması için verilen projenin ismi “Duyarsam Unuturum, Görürsem Hatırlarım, Yaparsam Bilirim” uygulamalı eğitimin önemini çok güzel yansıtmaktadır. Turizm Uygulama Laboratuarı sayesinde öğrencilerimiz iş hayatına deneyim kazanmış, bilgisini uygulayabilen bireyler olarak bir adım önde başlayacaklardır” dedi.

YÜZDE 90’INI AJANS KARŞILIYOR

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Hüseyin Tuluğ Bayram, yapmış olduğu konuşmada:  Üniversite – Sanayi işbirliğinin öneminden, özellikle uygulamalı eğitimin öğrencilere ve sektöre olan katkısından bahsederek, Trakya Kalkınma Ajansı’nın yapılan bu proje bütçesinin yüzde 90’ını maddi olarak desteklediğini ifade etti. Projenin hayata geçmesine katkıda bulunan Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taşan’a Malkara Kaymakamı Mahmut Halal tarafından, proje yürütücüsü Öğr. Gör. Gülsel Çiftçi’ye NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10