Akay'a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor

30 Mart'ta yapılan seçimlerde Çerkezköy Belediye Başkanlığına seçilen CHP'li Vahap Akay'a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.

Çerkezköy 17.04.2014 16:57:00 0
Akay

HALK PAZARI ÖMRÜNÜ TAMAMLADI

Vahap Akay dün saat 11.15’te Çerkezköy Pazarcılar Derneği yöneticilerini ağırladı. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Cevdet Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Vahap Akay’a görevinde başarılar diledi. Çerkezköy halk pazarının ömrünü tamamladığını kaydeden Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir “Bu sıkıntılarımızı gidermek lazım. Pazar yerindeki olukların değişmesi gerekiyor. Yağmur sularını içeriye değil de dışarıya verirsek daha iyi olur” dedi. Çerkezköy Belediyesi olarak ilk etapta tedariğini yapacaklarını söyleyen Vahap Akay da “Ardından sorunlara kalıcı bir çözüm bulacağız” diye konuştu.

SIKINTILAR ÇOK

Pazarcı esnafının sıkıntılarını da dile getiren Aydemir “Pazarcı esnafımız dışarıdan gelen esnafın pazara alınmasını istemiyor. Pazar yerinden Erna Center’a kadar isportacılar bulunuyor. Zabıtamız gün boyunca devriye gezdiği takdirde güzel bir denetlemenin olacağını ve onların da bu işi yapmayacağını düşünüyoruz. Bu sorun giderildiği takdirde esnafımız da rahatlar. O bölgeye arabaları ile gelen esnaf yolları işgal etmekle birlikte müşterileri de rahatsız ediyor. Ayrıca Pazar yerimizin tuvalet yetersizliği de bulunuyor. İlave bir tuvalet olursa esnafımız ve vatandaşlarımız için de iyi olur” dedi.

SIKINTILARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Çerkezköy Halk pazarının son kullanma tarihinin geçtiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Pazarda durumlar gerçekten çok kötü. Bize zaman kazandıracak şeyleri yapıp, iyi projeler ortaya koyarak hizmet yapmayı düşünüyoruz. O alanla ilgili yeni projeler düşünüyoruz. Pazar yeri, şartları ve tuvaletleri gerçekten sıkıntıdır. Sıkıntıyı sizler ile birlikte beraber çözeceğiz” dedi.

ESNAF ODASI DA ZİYARET ETTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay saat 12.00’da da Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, yönetimini ve personelini ağırladı. Esnafın selamlarını ileten Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ “Sizlere görevinizde başarılar diliyoruz” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nde bir haftayı atlattıklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “8 Nisan’da Çerkezköy Belediyesi’ni teslim aldık. İlk etapta temel eksiklikler vardı ama şuan işleyen bir çark var. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti yapmak için buradayız” dedi.

SIKINTILARINI AKAY’A İLETTİLER

Ziyarette esnafın sıkıntılarını dile getiren Bozdağ “Esnafımızın sıkıntılarını sizlere iletmek istiyorum. Esnafımızın özellikle seyyarlardan yana sıkıntıları bulunuyor. Seyyardan dolayı satış yapamıyorlar. Atatürk Caddesi’nde alt yol kavşağına kadar olan sokaklarda lokantalar masaları çıkartıp gölgelik yapmışlar. Bu nedenle bazı esnaflar bize sıkıntılarını iletiyorlar. Ayrıca Atatürk Caddesi ile İşlek Yapı arasında, ayrıca Albayraklar alışveriş merkezi önünde kaldırım sıkıntısı bulunuyor. Biz bunları size şikayet anlamında değil, bilgi bazında söylemek istiyoruz” dedi.

“ORTAK YOL BULACAĞIZ”

Basın mensuplarının “Yaptığınız toplantının ardından Pazar günü berberler işyerlerini açıyorlar mı?” sorusuna da cevap veren Ali Bozdağ “Berberlerimiz ile birlikte ikinci kez bu konu hakkında toplantı yapacağız. Kapaklı’da Pazar günü işyerini açan berberimiz yok. Çerkezköy’de de iki üç işyeri açıyor. Kimseyi zorlayacak değiliz, saygı ve sevgi çerçevesinde bu sorunları aşacağız. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da toplantımıza çağırıp fikirlerini alacağız. Bu toplantının sonunda da ortak yol bulacağız” diye konuştu.

SERVİSÇİLER DE ZİYARET ETTİ

Saat 14.00’da da Çerkezköy Servis Araçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tanyeri dernek yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte 30 Mart mahalli İdareler Seçimleri’nde Belediye Başkanı olan Vahap Akay’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, Vahap Akay’a görevinde başarılar diledi.

BİZ DE KATKI VERECEĞİZ

Çerkezköy’ün Vahap Akay ile daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyleyen Tanyeri “Gölümüz ve kalbimiz sizinle. Servisçi arkadaşlarımız da her zaman yanınızda olduklarını bilmenizi isteriz. El ele birliktelik içinde bizler de Çerkezköy’ün iyi yerlere gelmesi için sizlere katkı vereceğiz” dedi.

ÇERKEZKÖY’Ü HAK ETTİĞİ NOKTAYA GETİRECEĞİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi için elbette sizlerlede işbirliği içinde olacağız. Tekirdağ’ın da Büyükşehir olması nedeniyle önümüzdeki günlerde nelerin nasıl yapılacağı konuları netlik kazanacak. Çalışmalarımızda sizlerin katkısı bizlere güç verecektir” dedi. Akay, birlik ve beraberlik içinde tüm kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütleriyle birlikre Çerkezköy’ü hak ettiği noktaya getireceklerini söyledi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10