ÇTSO'nun 2013 karı 377 bin TL

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Mart ayı gelir-gider hesapları görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede 2013 yılı toplam gelirinin 2 milyon 237 bin 757,81

Çerkezköy 17.04.2014 19:21:00 0
ÇTSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısını dün saat 16.30’da meclis başkanı Taha Ülker başkanlığında yaptı. Toplantıya meclis üyelerinden Hasan Dursun, Kadir Uz, Mesut Görgün, Muharrem Yamaç, Saim Buyruk ve Yasin Durak katılmadı.

UZUN YILLAR GÖREV ALMAK İSTİYORUM

Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, odada işe başlayan personel Ayşe Çoban, meclis üyelerine kendisini tanıttı. ÇTSO’da Dış Ticaret elemanı olarak göreve başlayan Çoban, “Oda bünyesinde uzun yıllar görev almak istiyorum” dedi. Personelin tanıtımının ardından toplantı saygı duruşu ile başladı.

GELİR-GİDER HESAPLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda ilk olarak Mart Ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizan görüşüldü. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı gelirinin 122 bin 253,53 TL, giderinin ise 182 bin 741,52 TL, kasa mevcudunun 49,06 TL, bankalar mevcudunun 905 bin 364,91 TL olduğu belirtildi. Gelir ve gider kısmının 6 milyon 645 bin 924,81 TL olduğu ve mizanda denklik sağlandığı ifade edilirken, ilgili gündem maddesi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

ANKARA’DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAĞIZ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 2014 Yılı Genel Kurulu’na meclis üyelerinden yapılacak katılım konusunun görüşülmesine geçildi. TOBB’da yapılacak yönetim kurulu toplantısında tarihin kararlaştırılmasının beklendiği ifade edilirken, Süleyman Kozuva toplantıya tüm meclis üyelerinin katılmasını önerdi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, konuyla ilgili yaptığı açıklamada normalde Genel Kurulu yalnızca TOBB üyelerinin katılabildiğini ifade ederek “Biz kendileri ile görüştük ve tüm meclis üyelerimizle katılmak istediğimizi belirttik. Kendileri bunda herhangi bir sakınca görmedi. Biz de konuyu meclise sunduk. Biz birlik beraberliğimizi dosta düşmana göstermek ve Ankara’da gövde gösterisi yapmak için bu kararı aldık” dedi. Kozuva’nın konuşmasının ardından ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

YILLIK GELİR 2 MİLYON 237 BİN TL

Nisan ayı olağan meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de odanın 2013 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede 2013 yılı toplam gelirinin 2 milyon 237 bin 757,81 TL, 2013 yılı toplam giderinin ise 1 milyon 860 bin 291,64 TL olduğu belirtildi. Toplantıda ayrıca ilçede eğitim öğretim veren okullara yapılan yardımlarla ilgili de bilgiler verildi. Üyelerle iletişimi güçlendirmek ve şeffaf oda anlayışının güçlenmesini sağlamak amacıyla oda bünyesinde Basın ve Halkla İlişkiler Birimi açıldığı, 2013 yılı sonunda başlayan Akredite Oda sürecinin geçtiğimiz günlerde başarılı bir şekilde tamamlandığı ve odanın eğitim programları kapsamında birçok farklı kuruma kapılarını açtığı belirtildi.

KANUN ÖNCELİĞİ BİZE VERİYOR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde de tapu kayıtlarında toplam 679,28 metrekarelik ÇTSO’ya ait arsanın, Mal Müdürlüğü payı olarak görülen 229,28 metrekarelik kısmından yararlanılması hakkı görüşüldü. ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede Mal Müdürlüğü’nün kendi payını satma kararı aldığını ifade etti. Kanunun bu anlamda önceliği Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na verdiğini söyleyen Gel, ''360 bin TL bedel karşılığında ilgili payı oda bünyemize kazandırabiliriz” dedi.

BAŞKASI ALACAĞINA ODAMIZ ALSIN

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın da arsanın bulunduğu yerin blok nizama tabi olduğunu ifade ederek, buraya yüzde 100 oranında inşaat yapılabileceğini söyledi. Fakat kendileri için asıl önemli olan konunun mevcut ortaklığın giderilmesi olduğunu dile getiren Akın “Başkası alacağına odamızın alması taraftarıyım” dedi.

ÜYELERE ÖZEL SOSYAL TESİS YAPILACAK

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da arsa payının oda bütçesinden değil, odanın ihtiyat payından alınacağını ifade etti. İhtiyat payını harcamazlarsa bu para devlete geri döndüğünü söyleyen Kozuva “Bu parayı, bundan başka kullanabileceğimiz bir alan da yok” dedi. Kozuva, bu alanı odaya kazandırır ve gelecek yıl da para artarsa bu alanda üyelere özel bir sosyal tesis yapmak istediklerini dile getirdi. Kozuva’nın konuşmasının ardından ilgili, gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Genel Sekreter Hakan Gel, ÇTSO Dergisi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Gel, derginin 2014 yılında 3 baskı halinde yayınlanacağını ifade ederek “Derginin reklam gelirleri ile 30 bin TL elde edilmesi bekleniyor” dedi. Derginin toplam giderinin ise yaklaşık 50 bin TL olarak tahmin edildiğini söyleyen Gel, derginin basımı ile ilgili firmalardan teklif alınmaya devam edildiğini söyledi.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10