Öğrenciler Kutlu Doğum Haftası'nı kutladı

Kutlu Doğum Haftası Çerkezköy'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğumunun 1443'üncü yıldönümü kapsamında önceki akşam da Raif Dinçk

Çerkezköy 18.04.2014 17:28:00 0
Öğrenciler Kutlu Doğum Haftası

CAHİLİYE DEVRİ SONA ERDİ

Saygı duruşu be İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program okul öğrencilerinden Rabia Erden’in Kuran-ı Kerim tilaveti ve Furkan Yağmurtaşan’ın mealini okuması ile devam etti. Programda konuşan Okul Müdürü Mervan Yıldız Hz. Muhammed (S.A.V.)’in çok merhametli ve şefkatli bir peygamber olduğunu ifade etti. 1443 yıl önce insanlığın cahiliye devrini yaşadığını söyleyen Yıldız “Hak, adalet gibi kavramlar unutulmuştu. Kız çocuğu sahibi olmak utanç kaynağıydı ve kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. 23 yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devri sona erdi” dedi.

TÜM DÜNYAYI AYDINLATTI

Saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını söyleyen Yıldız “Peygamberimiz hayatı boyunca hiçbir şekilde insanları aldatıcı bir şey yapmadı. İnsanların mallarına el uzatmadı. Haksız yere cana kıymadı. Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediklerini her zaman ümmeti için de istedi” diye konuştu. Yıldız, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in yaptığı işlerde ve söylediği sözlerde her zaman toplumda örnek gösterilen bir kişi olduğunu ifade etti. İnsanların Peygamberimize Muhammed’ül Emin dediğini anımsatan Yıldız “Peygamberimiz yalnızca dinin tebliği için vazifelendirilmedi. O, Rabbimizin razı olacağı hayat şeklini, kendi hayatı ile ümmetine gösterdi. Muhabbet eğer içinde o varsa güzeldir” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yıldız, okul olarak ilk defa böyle bir prgram hazırladıklarını ifade ederek “Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerimiz Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli programlar hazırladı” dedi. Programda Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hatice Durmaz ‘40 Yaşındasın’ adlı şiiri okurken, Okul Müdür Yardımcısı Güven Turan da ‘Seccadeden Kumlardı’ adlı naatı yorumladı. Program, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Şaban Özcan’ın kendi yazdığı ‘Ey Sevgili’ adlı şiiri okuması ile devam etti. Şiirin okunmasının ardından Müzik Öğretmeni Bahadır Ağan öncülüğünde öğrencilerden oluşan koro ilahiler seslendirdi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Tuba Atınış’ın hazırladığı oratoryonun izlenmesinin ardından Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Raif Dinçkök Kutlu Doğum Haftası Kutlama Programı’na Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Burhan Açıkgöz, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı İrfan Akın, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10