Kutlu doğum adaletin haksızlığı boğuşudur

Özel İdare İlkokulu tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Çerkezköy 18.04.2014 17:41:00 0
Kutlu doğum adaletin haksızlığı boğuşudur

BİR DEVRİN DOĞUŞUDUR

Din Kültürü öğretmeni Münip Doğan’ın hazırlamış olduğu program dün saat 11.30’da gerçekleştirildi. Programda konuşan Okul Müdürü Esat Akdaş, programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Kutlu Doğum’un şerefli doğum olduğunu kaydeden Akdaş “Kutlu doğum bir devrin kapanışı yeni bir devrin doğuşudur. Hakkın ve adaletin zulmü ve haksızlığı boğuşudur” dedi.

BİTKİLER BİLE NASİBİNİ ALDI

Din Kültürü Öğretmeni Münip Doğan da  “1989 yılından beri değişik etkinliklerle kutlanan haftada onu hatırlamak, hatırlatmak, onun sevgisini kazanmak rızasını kazanmak, gençlerimizin gönlünde canlı diri tutmak amacıyla mütevazi bir program yapmaya çalıştık. Efendimiz kız çocuklarını diri diri toprağa gömüldüğü, kadınlara değer verilmediği, insan yerine konulmadığı, kadınların ruhlarının var olup olmadığının tartışıldığı, ahlaksızlığın zirve yaptığı yoksulların fakirlerin pazarlarda köle olarak alınıp satıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı zamanda öyle bir dönemde resulullah o insanlığa güneş gibi doğmuştur. Onun merhameti, adaletinden, sevgisinden saygısından kibarlığından nezaketinden hayvanlar, bitkiler bile nasibini almıştır” dedi.

İLAHİLER OKUNDU

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum haftası ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Programın devamında Kutlu Doğum Haftası ile ilgili şiirler ve hadisler okudu. Tiyatro eşliğinde peygamberin hayatını anlatan öğrenci koro daha sonra ise çeşitli ilahiler okudular. Programın sonunda ise velilere ve öğretmenlere hadis karterleri ve karanfiller dağıtıldı.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10