ÇEMYO öğrencileri 50 selvi fidanını toprakla buluşturdu

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım 1 ve 2. Sınıf ikinci öğretim öğrencileri ağaçlandırma projesi kapsamında 50 adet Selvi fidanını toprakla bul

Çerkezköy 18.04.2014 18:23:00 0
ÇEMYO öğrencileri 50 selvi fidanını toprakla buluşturdu

ÖĞRENCİLERİ BİLGİLER VERDİ

Dün saat 15.00’de Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde bulunan yeşil alan üzerinde gerçekleşen dikim törenine ÇEMYO Müdürü Yardımcı Doçent Dr. Ercan Buluş, Öğretim Görevlileri Özlem Berkdemir ile Taha Aslanlı, Halkla İlişkiler bölümü öğrencileri ve Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu ile çalışanlar katıldı. Halkla İlişkiler öğrencisi Zeynep Özayyıldız tarafından organize edilen ağaçlandırma projesi kapsamında Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu öğrencilere selvi fidanlarının nasıl dikilmesi gerektiğini uygulamalı olarak anlatarak, fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar ve bölgenin toprak yapısı hakkında bilgiler verdi.  Ayrıca yapılan bu tür faaliyetlerin ormanların oluşumunda ve gelişiminde çok önemli olduğu ifade etti.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Çerkezköy Orman İşletme Şefliği tarafından dağıtılan 50 adet selvi fidanını alan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencileri, fidanları toprakla buluşturdu. Öğrenciler diktikleri fidanlara daha önceden hazırladıkları ve üzerlerinde isimleri yazılı künyeleri de fidanlara bağladılar. Fidan dikimi renkli görüntülere sahne olurken, öğrenciler geleceğe güzel bir dünya bırakmak istediklerini belirttiler. Öğrenciler dikimin ardından günün anısına da fotoğraf çektirdi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10