"İnsanlık alemi karanlıktan kurtuldu"

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kapaklı İlçe Müftülüğü tarafından Cumartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

Kapaklı 19.04.2014 22:05:00 0

O, BÜTÜN VARLIĞIN RUHUDUR

Beyazsaray Düğün Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Kapaklı İlçe Müftüsü Ali Kotan, salondaki herkesin kırmızı gülleri aynı anda havaya kaldırması üzerine “Sizler katılımlarınızla bugün bu salonu adeta bir gül bahçesine çevirdiniz” dedi. Kotan, Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında her yıl farklı temalarla, konusunun uzman kişileri vasıtasıyla Peygamberimizi tüm dünyaya anlatmanın amaçlandığını belirterek “Peygamberimizin doğumuyla, insanlık alemi her türlü karanlıktan kurtuldu. Peygamberimizi ve onun evrensel mesajlarını insanlara bu şekilde anlatmaya çalışıyoruz. O, bütün varlığın ruhudur. Var olan herşey varlığını ona borçludur” dedi.

BİRBİRİMİZİ SEVMEYİ ONDAN ÖĞRENDİK

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörüyü, şefkat ve merhametin sınır tanımıyan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını O rahmet peygamberinden öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi” dedi. Peygamberimizin insanlara sevgi ve barış dini olan İslam’ı tebliğ ettiğini söyleyen Mandalı “Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretti. Birbirine düşman olan toplulukları kardeş yaptı. Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslam’ı anlatan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizde” dedi.

O, KARDEŞLİĞİN ADIDIR

Başkan Mandalı, Hz. Muhammed’den uzak kalmanın, onun sünnetini terketmenin bir müslüman için felaketlerin en büyüğü anlamına geldiğini ifade etti. O’nun rahmetin, müjdenin, merhametin ve kardeşliğin adı olduğunu belirten Mandalı “Dünyayı iman ve Kur’an nuruyla aydınlatan, insanın insana kul köle olmasını önleyen, yaratılmışların en yücesi olan Peygamberimizin örnek ahlakını çok iyi araştırmalı, 21. yüzyılın yozlaşmış, kendinden geçmiş adeta ölmek üzere olan duyarsız ruhlarına aşılamalıyız. O sadece bir kavme veya millete değil bütün insanlığa peygamber olarak gönderildi” dedi. 

KONFERANS VERİLDİ

Kapaklı Ulu Camii İmam Hatibi Yakup Temel tarafından okunan ilahilerin ardından Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, dinde samimiyet konusunda konferans verdi. Program tasavvuf musikisi dinletisi ve ödül töreni ile sona ererken, katılımcılara Hz Muhammed (S.A.V.)’in Veda Hutbesi dağıtıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Kapaklı İlçe Müftüsü Ali Kotan, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10