Özyılmaz "İslamı anlamak Peygamberi anlamaktan geçer"

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla önceki akşam Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından Lemar Düğün Salonları'nda 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi. Program öncesi kat?

Çerkezköy 19.04.2014 22:12:00 0
Özyılmaz

DİN DEMEK SAMİMİYET DEMEKTİR

Sunuculuğunu Erkaynak Camii İmamı İlhan İlke’nin yaptığı program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bahçeli Camii Müezzini Kayyumu Murat Ak’ın Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından konuşan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy’de Çanakkale ruhunun olduğunu söyledi. 81 ilden buraya gelmiş olan vatandaşların birliktelik içinde tek bir vucut olmasının birliktelik ve samimiyet göstergesi olduğunu ifade eden Tuna “Dinimizde de samimiyet önde gelen unsurdur. Din demek samimiyet demektir” dedi.

ONLARIN GÖREVİ PEYGAMBERLERE TABİ OLMAKTIR

İnsanların dünya saadetinden Allah saadetine götürecek tek dinin İslam olduğunu ifade eden Tuna “İslam samimiyet demektir” dedi. Peygamberimiz’in yaşamından kesitler de sunan Tuna, “Din bilginleri peygamber yerine geçemezler, onlar bir öğretmendir. Bilginler ve Alimlerin görevi peygamberlere tabi olmaktır. Peygamberimize karşı olan sevgimiz imanımızın sevgisidir. Samimiyet Allah’a karşı insanlara karşıdır” dedi.

RİYAKAR İNSANIN ALLAH KATINDA DA YERİ YOK

Allah’ın insanı fiziken en güzel şekilde yarattığını ve bedenen ruhen güzelleştirdiğini söyleyen Tuna “İnsanın bedeni güzeldir. Müslümanların ibadeten de güler yüzlü olması gerekiyor. İnsanlar riyakar olmamalı. Riyakar insanın Allah katında da yeri yoktur”dedi. Müftü Tuna’nın konuşmasının ardından program sinevizyon gösterisi ile devam etti. Programda daha sonra birinci umre çekilişi yapıldı. Hayırsever işadamlarından Çerkezköy Emlakçılar Dernek Başkanı Serkan Karagöz tarafından yapılan çekiliş sonucu 828 nolu biletin sahibi Veliköy’den Melike Topçu birinci umreyi kazanan talihli oldu. Çekilişin ardından program ‘Kutlu Doğum’ haftası dolayısıyla öğrenciler arası yapılan kompozisyon yarışması birincisi Pakize Narin Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Maşallah Acar’ın kompozisyonunu okuması ile devam etti.

EN BÜYÜK SAMİMİYETTİR

Hadisi Şerif Okuma da birinci olan Kızılpınar 125.Yıl İlkokulu öğrencisi Rahiba Sökmen birinci gelen eserini okurken, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe tarafından ikinci umre çekilişi yapıldı. 830 nolu Bilet sahibi Çerkezköylü Kerem Akın ikinci umreyi kazanan talihli oldu. Boztepe, çekiliş sonrası yaptığı konuşmada, “İşte samimiyet bu” diyerek bu etkinlikte Alevisi Sünnisiyle bir araya gelmenin en büyük samimiyettir” ifadesini kullandı.

DÜNYANIN SAMİMİYETE İHTİYACI VAR

Program daha İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Ömer Özyılmaz’ın konuşması ile devam etti. Bu gün özellikle dünyanın muhtaç olduğu sözün samimiyet olduğunu dile getiren Özyılmaz “Bütün dünya samimiyete muhtaçtır. Bu samimiyet teması bir haftada tamamlanmamalı. İslamı anlamak Allahu Tealayı ve Peygamberimizi anlamaktan geçer. Dünyada bu güne kadar birçok büyük insanlar gelip geçmiştir. Onlar insanları bir şekilde etkilemiştir. Ancak kalıcı olmamıştır” dedi. Kalıcılığı peygamberimizin sağladığını söyleyen Özyılmaz “Peygamberimiz milyarlarca gönlü fethetmiştir. Peygamberimiz Allah’ın elçisidir. Biz insanlar onu her şeyden üstün tutarız. O çok nezaketli bir insandı, şevkat doluydu, affediçiydi. Kendisine çok işkence yapılmasına rağmen o herkese şefkatle yaklaştı. Şakayı ve müziği severdi, kadın ve kızların haklarını korurdu, her konuda samimiydi” diye konuştu.

İSLAM TOPLULUĞU ORGANİZE BİR TOPLULUKTUR

İçinde samimiyet olanın başarıya ulaşacağını söyleyen Özyılmaz “Allah’a karşı samimi olmak Allah’ı tanımaktır” dedi. 1400 yıldır değişmeyen tek kitabın Kuran olduğunu ifade eden Özyılmaz “Sabah akşam Kuran okursanın güçlenirsiniz ve büyük sevap kazanırsınız. İslam topluluğu kuru topluluk değildir. İslam topluluğu organize bir topluluktur. İslam toplumunu Müslümanlar oluşturur. Ancak onların içinde de çeşitli etnik gruplar vardır. Ama Müslümanlar onların ibadetine karışmazlar” dedi.

MÜSLÜMANLAR HOŞGÖRÜLÜDÜR

Müslümanların hoşgörülü olduğunu ifade eden Özyılmaz “Müslümanlar her kesim ile birliktelik içinde yaşayanlardır” dedi. Özyılmaz’ın konuşmasının ardından program üçüncü umre çekilişi ile devam etti. Prof.Dr. Ömer Özyılmaz tarafından yapılan çekiliş sonucu 183 Nolu bilet sahibi Çerkezköylü Büşra Karakurt üçüncü umreyi kazanan son talihli oldu.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Umre çekilişi sonrası Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün okullarda düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Öğrenciler ödüllerini Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Hayırsever İş adamı Serkan Karagöz, ÇEMYO Öğretim Üyesi Özlem Berkdemir’in elinden aldı. İlçe Müftülüğü tarafından Kaymakam Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Hayırsever İşadamı Çerkezköy Emlakçılar Dernek Başkanı Serkan Karagöz, ÇEMYO Öğretim görevlisi Özlem Berkdemir ve Müftülük personeli ile programa katkı sağlayanlara plaket takdim edildi. Plaket töreni sonrası konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da hazırlanan programın çok anlamlı olduğunu ve amacına ulaştığını ifade etti.

İLGİ YOĞUN OLDU

Programa, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Ömer Özyılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ve ilçe yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Tefon ve ilçe yönetimi, 30 Mart seçimlerinde MHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Koray Önsel, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon ve 30 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Erol Kaya, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, ÇESİAD Başkanı Hakan Asbaş, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Çerkezköy Emlakçılar Dernek Başkanı Serkan Karagöz, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, Müftülük İstişare Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Şükrü Dumanlar, Seyithan Caferoğlu, Hasan Karaca, okul müdürleri, ÇEMYO Öğretim Görevlileri, Çerkezköy İlçe Müftülüğü personeli ile vatandaşlar katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10