Biz sakat kaldık siz kalmayın

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri Fevzipaşa İlkokulu'nda eğitim öğretim gören anasınıfı öğrencilerine seminer verdi.

Çerkezköy 19.04.2014 22:29:00 0
Biz sakat kaldık siz kalmayın

BİZ SAKAT KALDIK SİZ KALMAYIN

Seminerde konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Biz sakat kaldık. Sizler de kalmayın diye okulları dolaşarak öğrencilere seminer veriyoruz” dedi. Çocukların geleceğin büyükleri, aynı zamanda da her sağlıklı insan gibi birer engelli adayı olduğunu söyleyen Çetinkaya “Biz dernekte engelli ablalarınızı ve abilerinizi toplayarak onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Türkiye’de ilk mavi kapak toplama kampanyasını biz başlattık. Sizin topladığınız kapaklarla ihtiyacı olanlara tekerlekli sandalye alıyoruz” dedi.

NEDEN SAKAT KALDIKLARINI ANLATTI

Çocukların evlerinde oynamadıkları oyuncakları, giymedikleri kıyafetleri ve okumadıkları kitapları da derneğe bağışlamalarını isteyen Hayrettin Çetinkaya, neden sakat kaldığını da anlattı. Çocukken yola kaçan toplu yakalamak için yola fırlayınca kendisine kamyon çarptığını ve ayağını kesmek zorunda kaldıklarını söyleyen Çetinkaya, “Top oynarken yola fırlamayın. Ben araç gelip gelmediğine bakmadan yola fırladığım için sakat kaldım. Bir üyemiz kırmızı ışıkta karşıya geçmeye çalıştığı için aracın çarpması sonucu sakat kaldı. Yine bir diğer üyemiz de yolda koşarken muz kabuğuna basıp düşerek sakat kaldı. Sizler kırmızı ışıkta karşıya geçmeyin. Yediğiniz muzların ve diğer meyvelerin kabuklarını yola atmayın. Yolda gördüğünüz muz kabuklarını da alıp çöpe atın” dedi. Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, öğleden sonra öğlendi grubuna seminer verdi.

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10