Yaman'dan usulsüzlük iddiası

Muratlı'ya bağlı Aydınköy Mahallesi'ndeki muhtarlık seçimlerinde Ali Canbaz ile aynı oyu alan Muhammet Yaman, seçim sonuçlarında usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü.

Muratlı 21.04.2014 23:24:00 0
Yaman

İKİNCİ SAYIMA GİDİLDİ

Sandık görevlilerinin imzası bulunan listenin bir örneğini basın mensuplarına gösteren Muhammed Yaman, "Sizin de göreceğiniz gibi beraberlik olan sonuçlarda Ali Canbaz ve benim huzurumda ikinci sayıma gidildi. Buna göre; Yaman 88, Canbaz 84 ve Bülbül 16 oy olarak yazıldı. Sandık Başkanı Recep Kılavuz ve üyeleri Salih Seçer, Ali Güven, Gönül Çoban, Cemil Tuna, Gökhan Canbaz ve Selma Meriç'in de imzası ile bu sonuç kesinleşmişti. Durum bu şekilde olmasına rağmen askı listesi neden Aydınköy Mahallesi'ne yani seçim bölgesine asılmadı? Ali Canbaz'ın başvurusu üzerine, Muratlı İlçe Seçim Kurulu'nda 20 geçersiz oyun sayımı yapıldı. Sonuç tekrar değiştirilerek; Yaman 89, Canbaz 92, Bülbül 16 olarak açıklandı" dedi.

NASIL DEĞİŞTİĞİNİ ANLAYAMADIM

Muhtar Adayı Ali Canbaz'ın sandık başında duran yakınlarının oy kullanmaya gelen özellikle ihtiyarları etkisi altına alabileceklerini ileri süren Yaman, “Ben her zaman seçmenimin kararına saygılıyım fakat geçmiş seçimlerde karşısında iki defa 48 ve 38 oy farkla galip geldiğim Ali Canbaz'ın bu seçimi adaletli olarak kazandığına inanmıyorum. Seçim sonuç tutanağında kazandığım sabit olmasına rağmen, bu sonucun geçersiz oyların ilavesiyle nasıl değiştiğini anlayabilmiş değilim” dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10