Kalkınma Ajansları bir araya geldi

Aralarında Trakya Kalkınma Ajansı'nın da bulunduğu Kalkınma Ajansları, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın ev sahipliğinde bu yıl 2.'si düzenlenen buluşmada bir araya geldi.

Bölgede Gündem 21.04.2014 23:40:00 0
Kalkınma Ajansları bir araya geldi

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR

İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan’ın moderatörlüğündeki panelde, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yerel kalkınma, kalkınma dinamikleri, iş ve siyaset dünyasının Ajanslara bakışı, sosyal kalkınma hakkında görüşlerini dile getirdi.  Konferansın ikinci günü 4 farklı salonda gerçekleşen oturumlarda Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejileri, Yerelde Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Öncelikli Dönüşüm Programları, Sosyal Politikalar, Sosyal Girişimcilik,  Bölge Kalkınma İdareleri’nin yürüttükleri faaliyetler ve eylem planları görüşüldü. Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı Necmi Gündüz de Trakya Bölgesi Göç Analizi’ne ilişkin bir sunum yaptı.

 

 

 

AJANSLARIN ÇALIŞMALARI ANLATILDI

Toplantıların üçüncü günü de oturumlar yoğun bir katılımla gerçekleşti.  Kırklareli’nin Vize İlçesinin de üye olduğu Cittaslow (Yavaş Şehir) ağının Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyuer’in “Kalkınma Hikâyeleri” konulu oturumda Cittaslow kapsamında yürütülen faaliyetlerle ilgili sunumu ilgiyle takip edildi. Aynı oturumda Nallıhan Turizm Gönüllüleri Derneği’nden Mustafa Bektaş’ın Ankara Nallıhan’da yürüttükleri kırsal turizm çalışmaları beğeni topladı. 4 farklı Ajansın bölgelerinde yaptıkları çalışmalara ilişkin video gösteriminin ardından “Geleceğe Bakış: Benim Ajansım” konulu oturumda Ajans temsilcilerine bir anket yapıldı. Kalkınma Bakanlığı Yerel ve Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı İbrahim Kuzu’nun moderatörlüğünde anket sonuçlarını irdelendi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10