Kaymakam Kubilay, Bulgar öğrencileri ağırladı

Çerkezköy Haber - Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'nın 139 Zaharii ilçesi Krusha Schuol ilköğretim okulundan gelen Okul Müdür Rumiana Doncheva üç öğretmen ve 7 ortaokul öğrencisi Çerkezköy

Çerkezköy 22.04.2014 00:05:00 0
Kaymakam Kubilay, Bulgar öğrencileri ağırladı

KÜLTÜR ALIŞVERİŞİNİ ÖNEMSİYORUZ

Öğrenci değişim programı kapsamında öğrencilere yabancı dilin önemini kavranması ve kültürler arası empati kurmalarının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen program kapsamında Çerkezköy’e gelen idareci, öğretmen ve öğrencileri ağırlayan Kubilay “Çerkezköyümüze hoş geldiniz. Yaptığınız bu ziyareti önemsiyorum. Kültür alışverişinin sağlanması ve yabancı dil öğrenmenin önemini belirtmek için güzel bir örnek” dedi. Kubilay, bu örnek uygulamadan dolayı Gülerçin Koleji Öğretmen ve Öğrencilerini de tebrik etti.

 

 

 

DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİM

Kaymakam Kubilay, misafir öğrenci ve öğretmenlerden yaptıkları program hakkında da bilgiler aldı. Öğrencilerin 5 gün Çerkezköy’de misafir olacağını söyleyen Kubilay “Bu süre zarfında verimli program sürdüreceklerine inanıyorum. Bunun için de elimizden geleni yapacağız, eğitime her zaman destek verdim ve vermeye de devam edeceğim” dedi. Kubilay, Çerkezköy’den kalkan Bosfor Expresi’nin de Bulgaristan üzerinden geçerek Bükreş’e kadar gittiğini ifade ederek “Bu türlü programlar için de bir fırsat niteliğinde” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

     

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10