Çiftlikpark alanı tanıtıldı

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nin yer alacağı "Çiftlikpark" alanı önceki gün tanıtıldı.

Tekirdağ 22.04.2014 23:45:00 0
Çiftlikpark alanı tanıtıldı

32 YILLIK DENEYİME SAHİP

Tanıtıma NKÜ Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. M.İhsan Soysal ve Prof.Dr. Şefik Kurultay, TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Özbayat, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdür vekili, Fakülte Dekanları, Enstitü ve Meslek Yüksekokulları Müdürleri, Daire Başkanları, öğretim üyeleri, Fakülte idari personeli, Köseilyas Köyü Muhtarı ve İhtiyar Heyeti katıldı. Tanıtımda konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu “Ziraat Fakültemiz, bölgenin tek ve etkin bir yükseköğretim kurumu olmakla birlikte 32 yıllık bir bilgi birikimi ve deneyime sahiptir” dedi.

ÇAĞDAŞ MÜHENDİSLER YETİŞTİRİYOR

Fakültenin mesleki beceriye sahip, kendini geliştiren, özgür düşünceli, girişimcilik özelliklerine sahip ve ülke tarımının gelişimine katkı sağlayacak çağdaş mühendisler yetiştirdiğini söyleyen İstanbulluoğlu “Bu kapsamda, deneme ve gösteri amaçlı seralarımız, meyve bahçemiz ve bağ alanımız vardır. Süt sığırcılığına yönelik bir ahırımız, küçükbaş hayvanlarımız için bir ağılımız ve yüzlerce tavuktan oluşan serbest merada dolaşan tavuk kümeslerimiz bulunmaktadır” dedi.

YENİ YERLEŞİM ALANINA KAYDIRILMASI ZORUNLULUĞU DOĞDU

Namık Kemal Üniversitesi’nin kurulması neticesinde kampüse ait tüm alanın Devlet Planlama Teşkilatınca Üniversite yerleşim alanı olarak onaylanması ve her yıl yatırım programlarında yer alan yeni binaların inşası ile Ziraat Fakültesinin tüm tarımsal yapılarının yeni bir yerleşim alanına kaydırılması zorunluluğunun oluştuğunu dile getiren İstanbulluoğlu “Bu zorunluluğun yeni koşullar ile en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla, Fakültemiz bünyesinde bir “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği” kurulmuş ve Türk Patent Enstitüsü’nden Çiftlik Marka Tescil Belgesi alınmıştır. Sonrasında ise Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesine bağlı Köseilyas Köyü kırsalında yer alan yaklaşık 500 dekar Mera alanının tahsisi işlemi gerçekleştirilmiştir” dedi.

STAJ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Günün teknolojik koşullarını içeren ve çevreye uyumlu bir şekilde kurulacak “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği”nin öncelikli amacının, Fakülte öğrencilerinin eğitim-öğretim yarıyıllarında uygulama ve yaz aylarında staj ihtiyaçlarını karşılamak olacağını söyleyen İstanbulloğlu “Ayrıca bölge tarım ve hayvancılık faaliyetleri içerisinde daha etkin olmak adına, çiftçi eğitim ve beceri kursları için bir eğitim merkezi olma görevini üstlenecektir” dedi.

EN KÖKLÜ FAKÜLTE

NKÜ Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek de Ziraat Fakültesi’nin üniversitenin en köklü fakültesi olduğunu ifade etti. Ziraat Fakültesi’nin 30 yılı aşan bir süredir bölgede etkin olarak faaliyet gösterdiğini söyleyen Şimşek “Üniversitemizin 2006 yılında kurulmasıyla birlikte kampus alanımızda hızlı bir şekilde yeni binalar ve sosyal alanlar inşa edildi ve edilmektedir. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi de en kısa sürede bitirilecektir. Dolayısıyla Ziraat Fakültemizin deneme amaçlı seraları, meyve ve bağ alanları, süt sığırcılığına yönelik bir ahırını ve küçükbaş ağılını kampus dışına almamız gerekiyordu. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar neticesinde şu anda bulunduğumuz alanı yani yaklaşık 500 dekar Mera alanının tahsisi işlemi gerçekleşmesini sağladık. Bu alanın en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla Ziraat Fakültesi Dekanım Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve ekibi “ÇiftlikPARK” projesini hazırladılar. Bu konu hakkında Sayın Dekanım sizlere ayrıntılı bilgi aktardılar. Bu projede Köseilyas Köyümüzün mensupları da tabi ki düşünüldü, onlar da her zaman bu meradan ve burada oluşturulacak eğitim merkezinden yararlanacaklardır” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10