Bebek ölümü meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu'da 4 aylık bir bebeğin yapılan aşı sonrası hayatını kaybetmesi iddialarını meclis gündemine taşıdı.

Tekirdağ 22.04.2014 23:52:00 0
Bebek ölümü meclis gündeminde

ÜZÜCÜ BİR DURUM

Çorlu’da 4 aylık bir bebeğin yapılan aşı sonrası maalesef hayatını kaybettiği haberlerinin basına ve kamuoyuna yansıdığını ifade eden Köprülü “Aile Sağlık Merkezi’nde bebeğinin karma aşısını yaptıran anne, bebeğinin daha sonra hayatını kaybettiğini ifade etmiştir. Türkiye’de ihmaller, alınmayan tedbirler sebebiyle bebek ve çocuk ölümlerinde ki artış gündemde iken, Tekirdağ ilimizde bir bebeğin daha hayatını kaybetmesi son derece üzücü bir durum olmuştur” dedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NA SORDU

CHP’li Köprülü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Çorlu’da 4 aylık bebeğini, Aile Sağlık Merkezi’nde karma aşı yaptırdıktan sonra kaybettiğini ifade eden ailenin; bu iddiaları üzerine olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlattınız mı? İhmali olanlar hakkında bir işlem yapacak mısınız? Aile Sağlık Merkezinde görevli olan ve bu bebeğe aşı yapan sağlık personeli; aşıdan önce çocuğun sağlık durumu hakkında gerekli tetkikleri yapmış mıdır? Bebeğe yapılan aşı uygulaması donanımlı personel tarafından uygun koşullarda gerçekleşmiş midir? Türkiye’de son yıllarda artan bebek ve çocuk ölümleri üzerine hazırlanan raporlarda, bu ölümlerin önlenebilir olduğu ifade edilirken, Sağlık Bakanlığı olarak bu ölümleri engellemek adına ne gibi tedbirler almaktasınız?” sorularını yöneltti.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10