Çanakkale gezileri başlıyor

Kapaklı Belediyesi her yıl düzenlediği Çanakkale gezilerini bu yıl da sürdürecek.

Kapaklı 22.04.2014 23:56:00 0
Çanakkale gezileri başlıyor

BU YIL DA DEVAM EDİYOR

18 Mart Çanakkale Şehitleri ve Zaferi dolayısıyla düzenlenecek olan Çanakkale gezilerine katılmak isteyenlerin Kapaklı Belediyesi 6. Katında bulunan Halkla İlişkiler Müdürlüğüne şahsen nüfus cüzdanları fotokopileri ile gelip müracaat edebileceklerini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Her yıl düzenlediğimiz Çanakkale Kültür gezisini bu yıl da gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. 

 

 

 

DESTANSI KAHRAMANLIK UNUTULMAYACAK

Çanakkale Zaferi’nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen destansı kahramanlığın asla unutulmayacağını vurgulayan Mandalı “Çanakkale Zaferi bu milletin makus talihinin yenildiği destansı bir mücadeledir. Ecdatlarımız ülkemizi asla düşman işgaline boyun eğmeyeceğini bu coğrafyada yaşayan her ırkın, dinin ve kültürün katılımı ile göstermiştir. Binlerce şehidimizin bulunduğu topraklarda o maneviyatı yaşatıp nesillere yaymak için kültürel gezilere düzenliyoruz” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI

18 Mart 1915 tarihinde önemli bir başarının elde edildiğini ifade eden Mandalı “Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Türk milleti böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi. Türk halkının atalarından aldığı mirasa sahip çıkması ve o mirası gelecek nesillere aktarması gerektiğini söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Atalarımızın kahramanca savaştığı ve şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale'ye, geziler düzenleyerek halkımıza bu tarihi olayı manevi olarak yeniden yaşatmak bizlere düşen önemli bir görev” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10