Yabancı öğrencilere hüzünlü veda

Özel Gülerçin Koleji'nin davetlisi olarak Çerkezköy'e gelen Bulgaristan Sofya Zaharii İlköğretim okulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 10 kişilik heyet önceki akşam Çerkezköyâ€??

Çerkezköy 23.04.2014 00:47:00 0
Yabancı öğrencilere hüzünlü veda

CENNETTE YAŞIYORSUNUZ

Dostluk kaynaşması kapsamında Çerkezköy’e gelen Zaharii ilköğretim okul müdür ile iki öğretmen ve yedi öğrenciden oluşan grup, 5 gün boyunca Çerkezköy başta olmak üzere İstanbul’un tarihi yerlerini de gezdi. Bulgar öğretmen ve öğrenciler Türkiye’ye hayran kaldıklarını belirterek “Siz Türkler Cennette yaşıyorsunuz. Türkiye çok mükemmel bir ülke. Ükenizin kıymetini bilin” dedi.

 

 

 

BULGARİSTAN’A DAVET ETTİ

Zaharii İlköğretim Okul Müdürü Reni Avramova “Çerkezköy’de kaldığımız bir haftalık süre içinde çok iyi şekilde misafir edildik. Çerkezköy’ü çok beğendik. Türk insanı inanılmaz misafirperver. Bizi çok iyi ağırladılar” dedi. Gülerçin Koleji’nin öğretmen ve öğrencilerini de Bulgaristan’a davet eden Avramova, “İstanbul’u da gezme fırsatı bulduk. İstanbul da inanılmaz bir rüya kenti. Türkler bir dünya ülkesi değil de cennette yaşıyor. Ülkeniz çok güzel sizler çok şanslı insanlarsınız” dedi.

 

 

 

GÖSTERİLER YAPILDI

Bulgar öğretmen ve öğrenciler için önceki gün okulda veda programı düzenlendi. Bulgar öğrencilerin dans gösterileriyle başlayan program şarkıların seslendirilmesi ve Bulgar Halk oyunlarından kesitlerin sunulması ile devam etti. Bulgar öğrencilerin gösterilerinin ardından Gülerçin Koleji dördüncü sınıf öğrencileri sahneye çıktı. Kafkas halk oyunları ve çeşitli yörelere ait halk oyunlarının sunulmasının ardından Müzik öğretmeni Gülben Yirmibeşler eşliğinde keman ve gitardan oluşan saz ekibi mini konser verdi.

 

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Mini konserin ardından Gülerçin Koleji Müzik öğretmeni Gülben Yirmibeşler’in piyona eşliğinde Zaharii Okul Müdürü Reni Avramova şarkı söyledi. Veda programında Bulgar öğrencilere ve öğretmenlere sertifa da verildi. Gülerçin Koleji kurucusu Bület Gülerçin, Gülerçin Koleji Eğitim Kurumlerı Genel Müdürü ve Okul Müdürü Süleyman Sezgin, Okul Müdür Yardımcısı Tuba Zenginal ile Gülerçin Koleji İlgilizce Bölüm Başkanı Özlem Atak da öğretmenlere sertifika ve plaket takdim etti. Programda duygulu anlar yaşandı.

 

 

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10