ÇOSB 12. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin 12. Olağan Genel Kurulu dün saat 14.00'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Çerkezköy 23.04.2014 00:56:00 0
ÇOSB 12. Olağan Genel Kurulu

RAPORLAR OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Olağan genel kurul saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Divan Heyeti oluşturulurken, Divan Kurulu Başkanlığı’na Orhan Emeç, Divan Kurulu üyeliklerine de Hasan Kuru ve Mustafa Ergün seçildi. Toplantı yönetim kurulu, denetim kurulu ve yeminli mali müşavir denetim raporlarının görüşülmesi ile devam etti. Mehmet Özdoğan tarafından sunulan Yönetim Kurulu raporu, Mehmet Savaş tarafından sunulan Denetim Kurulu raporu ve Şükrü Aydın tarafından sunulan Yeminli Mali Müşavir Denetim raporları oybirliği ile kabul edildi.

 

 

 

GELİR-GİDER BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından bilançonun ve gelir-gider bütçesinin görüşülmesine geçildi. Bilançonun aktif ve pasif kısmında 270 milyon 190 bin 387,66 TL ile denklik sağlanırken, odanın 2013 yılı net gelirinin ise 18 milyon 525 bin 779,79 TL olduğu belirtildi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

 

 

TAHMİNİ BÜTÇE 538 MİLYON 759 BİN 790,75 TL

12. Olağan Genel Kurul Toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 2014 yılı tahmini bütçe, çalışma programı ve geçici bütçenin hazırlanması için yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşülerek karara bağlandı. Yapılan bilgilendirmede 2014 yılı gelir-gider bütçesinin 538 milyon 759 bin 790,75 TL olarak öngörüldüğü ifade edildi. Tahmini bütçe oybirliği ile kabul edildi.

 

,

 

 

HİZMET BEDELLERİNDE ARTIŞ OLDU

Toplantı yönetim aidatlarının ve hizmet karşılıklarının belirlenmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu olarak üyelerden aidat almadıklarını ifade ederek “Hizmet bedellerinde ise yüzde 8 ila 18 oranında artış oldu” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

KARŞILIK İSTEMİYORUZ

Olağan Genel Kurul toplantısı bir sonraki gündem maddesinde yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenecek huzur haklarının tespitinin görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi ile ilgili konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu Yönetim Kurulu olarak huzur hakkı istemediklerini ifade etti. Bu göreve isteyerek talip olduklarını dile getiren Sarıoğlu “Bunun için karşılık istemiyoruz. Sizlerden tek isteğimiz bölgemizdeki etkinliklere katılmanızdır. Bu bölge hepimizin ve bizler bölgemize sahip çıkmalıyız” dedi. Yönetim Kurulu üyelerine huzur hakkı verilmemesi, denetim kurulu üyelerinin ise 600 TL olan huzur hakkının 700 TL’ye çıkarılması oybirliği ile karara bağlandı.

KATILIMCILARIN GÖRÜŞÜNE SUNULDU

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından arsa tahsis ve satış prensiplerinin belirlenmesi konusunun görüşülmesine geçildi. ÇOSB sınırları içinde bulunan ve boş olan arazilerin satın alınmak istenmesi halinde metrekare başına 10 dolar alınması konusunda katılımcıların görüşleri alındı. Ahmet Çetin, bölge içinde halen tarım amaçlı kullanılan arazilerin olduğunu ifade ederek “Bunun engellenmesi için de bir şeyler yapılmalı” dedi.

KİŞİSELLEŞTİRİLMEMELİ

Reşat Tüzünataç 10 dolarlık ücretin fazla olduğunu ve konunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Gündem maddesi ile ilgili görüş bildiren Ayhan Arslan da “Boş parsellerden ücret alımı daha önce durduruldu. Yeni belirlenen ücretlerin yeniden değerlendirilmesi gerekiyor” dedi. Mustafa Alpagut ise “Bölgeye 1989’da geldim. Biz buradan arsa alırken bize 18 ay içinde faaliyete geçme şartı koşuluyordu. Fakat bazı firmaların arazileri yıllardır boş bekliyor. Bu kişilerin arazileri değer kazanırken, bu bedeli vermeye da yanaşmamalarına anlam veremiyorum” diyerek bu işin kişiselleştirilmemesi gerektiğini belirtti.

10 DOLARA ÇIKARMAYA KARAR VERDİK

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu da “İtiraz edenlerin hepsi bizim dostumuzdur. Fakat geçen yıl 16 Nisan’da yapılan Genel Kurul’da arsa fiyatları 100 dolardı. Bugün 150 dolardan ucuz arsa yok. Biz yönetim olarak Yünsa’ya ait arazileri 110 dolardan satın almıştık. Bugün de 150 dolardan tamamını sattık ve bölgemize yaklaşık 4 milyon TL kazandırdık” dedi. Üyelerden aidat istemediklerini söyleyen Sarıoğlu “Fakat bölgemizin de hizmet için gelir elde etmesi gerekiyor. Daha önceleri 5 dolar alıyorduk. Ama artık boş arsalarımızın da işler hale gelmesi için bunu 10 dolara çıkarmaya karar verdik” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.   

KAMULAŞTIRMA OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belirtilen görevler dışında kalan yetki ve sorumluluğun Yönetim Kurulu’na devri konusu da oybirliği ile kabul edildi. ÇOSB’nin de ortağı olduğu Tekirdağ Ergene Derin Deşarj A.Ş.’nin kollektör hattı güzergahında bulunan parsellerin kamulaştırılması için kamu yararı kararı verilmesi oybirliği ile karara bağlandı. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından söz alan Elvan Tekstil firması çalışanlarından Muhammer Bursalı, futbol turnuvaları için alınan katılım ücretlerinin alınmamasını talep etti. Bursalı’nın sözleri üzerine konuşan Ömer Sarıoğlu “Alınan katılım ücretleri yine turnuvada dereceye girenlere madalya kupa ve ödül olarak geri dönüyor” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10