Ebru Şenliği'ne yoğun ilgi

Çerkezköy'deki Ebruşah Sanat Atölyesi bu yıl bir ilke imza attı. Atölye tarafından bu yıl düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk kez düzenlenen Ebru Şenliği'

Çerkezköy 24.04.2014 00:24:00 0
Ebru Şenliği

BU SANATIMIZIN YAŞAMASINA VESİLE OLACAK

Saat 15.00’da Kapalı Otopark Alanı üzerinde düzenlenen etkinlikte konuşan Ebru Sanatçısı Atilla Can, “Hedefimiz ebru sanatını tüm halka tanıtmak” dedi. Çerkezköy’de Ebruşah Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen birinci Ebru Sanat Şenliği’ne katılmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Can “1000 yıllık bir geçmişi olan Ebru sanatının Çerkezköy’de de ilk kez bir şenlikle tanıtılmış olması ve gelecek nesillere öğretiliyor olması bu sanatımızın daha binlerce yıl yaşamasına vesile olacaktır” dedi.

EBRU SANATI BİR GÜZELLİKTİR

Yıllardır Ebru kursu hocalığı yapan Ebruşah Sanat Atölyesi kurucusu Gülhis Başaran da Ebru sanatının bir ata sanatı olduğunu ifade etti. Ebru sanatının insan psikolojisini düzenlediğini söyleyen Başaran “Ebru sanatı bir güzelliktir. Ebru sanatı aynı zamanda insanı ruhen ve bedenen dinlendirir. İnsana ilham verir” dedi.

HER YIL DÜZENLENECEK

Ebru sanatının bir güzellik olması nedeniyle bundan böyle her yıl 23 Nisan’da geleneksel olarak şenlik düzenleyeceklerini söyleyen Başaran “Bugün buradaki Ebru Şenliği Trakya bölgesinde ilk kez ilçemizde yapılıyor. Bu Ata sanatını çocuklarımıza öğreterek onlara en güzel bir hediye vermiş olmanın da gururunu yaşıyorum” dedi.

KALICI BİR SANAT OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Atölye hocaları İram Kok ve Elif Başak Kok da “Bu güzel sanatın bundan böyle her yıl etkinlik yaparak Çerkezköy’de kalıcı bir sanat olmasını sağlayacağız ve gelecek kuşaklara yayılması için de gençlere bu sanatı öğretmeye devam edeceğiz. Ebru sanatı bir yaşam kaynağıdır” dedi. Halk Eğitimi Merkezi Eski Müdürü Şenol Eskici ile Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman da yeni nesillere ebru sanatını tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için yararlı bir etkinlik olduğunu ve gelecek yıllarda ebru sanatının ilçede daha da yaygınlaşmış olacağına inandıklarını ifade etti.

ESERLERİNİ SATIŞA SUNDULAR

Konuşmaların ardından Ebruşah Sanat Atölyesi’nde ebru sanatını öğrenen 20 kursiyer öğrenciye sertifikaları verilirken, sertifika töreninin ardından şenlik Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Şenlikte ebru sanatı stantlarında vatandaşlara ebru sanatının nasıl yapıldığı gösterildi. Şenlik alanında kurulan stantlarındaki ebru sanatçıları eserlerini satışa sundu.              

KATILIM YOĞUN OLDU

Ebruşah Sanat Atölyesi’nin ilk kez düzenlediği Çerkezköy birinci Ebru Sanat etkinliği şenliğine, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Kültür Bakanlığı Ebru sanatçısı Atilla Can, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Belediye Meclis Üyesi Ayfer Dönmez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü emekli Hüseyin Güngör Gökçe, Çerkezköy ve bölgenin tanınmış el sanatları  ve ebru sanatçısı hocası Gülhis Başaran, Ebruşah Sanat Atölyesi Ebru sanatı hocaları Elif Başak Kok, İrem Kok, Türkiye Engelliler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimi, Çerkezköy Halk Oyunları Araştırma ve Geliştirme Derneği Halk oyunları eğitmeni Günay Gökçe ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10