23 Nisan'a coşkulu kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da kutlama programı düzenlendi.

Kapaklı 24.04.2014 00:34:00 0
23 Nisan

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

Saat 09.30’da Kapaklı Belediye Meydanı’nda düzenlenen program çelenk sunumu ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. Çelenk töreni sonrası bayram kutlaması Kapaklı Futbol Sahası’nda devam etti. Tören alanına birlikte gelen Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı ile İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Kapaklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, halkı selamladı. Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel törene çocukları ile birlikte katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel 23 Nisan tarihinin millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olduğunu ifade etti.

BİR DÖNÜM NOKTASI

Milletin çelikleşmiş iradesinin ve özgürlük tutkusunun ifadesi olan 23 Nisan 1920 gününün, tarihimizde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Yüksel “Mustafa Kemal Atatürk daha cumhuriyet kurulmadan üzerine titrediği çocuklar için ülkenin aydınlık geleceğinin temellerini atıyordu. Atatürk’e göre çocuklarımız vatan gibi sevilmelidir. Milletin haklarını korur gibi korunmalıdır” dedi. Yüksel, geleceğin en büyük güvencesi olan evlatlarımıza en büyük yatırımın ise eğitim olduğuna dikkat çekti.

ÖĞRETMENLERE DE SESLENDİ

İstikbalin daha parlak ve başarılı olması için eğitim camiası olarak büyük bir azimle çalıştıklarını ifade eden Suat Yüksel “Eğitim alanındaki yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Bizler de bu yatırımlar doğrultusunda çocuklarımıza hak ettikleri kaliteli eğitimi vermenin gayretindeyiz. Bu süreçte dünyadaki değişimi takip eden öğretmenlerimiz sayesinde Kapaklı’da daha kaliteli eğitimin kapıları da ardına kadar açılacaktır” dedi.  Öğretmenlere de seslenen Yüksel, milletler arası ilişkilerde egemenlik ve güç kavramının, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar tarafından rahatça kullanılabildiğini ifade etti. Geleceğin en büyük teminatı olan çocukları bilgili ve girişken bir şekilde yetiştirme sorumluluğunun öğretmenlerin üzerinde olduğunu söyleyen Yüksel “Bunu gerçekleştireceğinize, milletimizin inancı tamdır. Yaptığınız kutsal görev her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Çocuklara da seslenen Yüksel “Yüzünüz her zaman değişime ve yeniliğe dönük olsun. Fakat attığınız her adımda bu toprakların şehit kanlarıyla sulanarak kazanıldığını unutmayın. Size düşen, ülkeyi aydınlık yarınlara taşımak için birlik ve kardeşlik içinde çalışmaktır” dedi. Program Beyzanur Üçtaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam ederken, sonrasında da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Resim, Şiir, Satranç ve Futbol yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasında 1’inci olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Rüya Sinem Demirel, 2’nci olan Gazi İlkokulu öğrencisi Zeynep Bilge ve 3’üncü olan Kapaklı Anaokulu öğrencisi Eylül Zelal Atay, ödüllerini İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun elinden aldı. Şiir yarışmasında 1’inci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Utkay Mumyakmaz, 2’nci olan Gazi Ortaokulu öğrencisi Merve Nur Aydın ve 3’üncü olan Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Abdülleatif Çetinkaya da ödüllerini Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu’nun elinden aldı. Satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanı İrfan Mandalı verirken, Satranç turnuvasına katılan en küçük yarışmacı olan 6 yaşındaki Melek Ceren Açıkgöz’e ise ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar verdi. Futbol turnuvasında şampiyon olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu futbol takımı ise şampiyonluk kupalarını ve madalyalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel’in elinde aldı.

İLGİYLE İZLENDİ

Kutlama programı Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Öğrencilerin halat çekme, çuval giyme ve atletizm yarışları da ilgiyle izlendi. Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencilerinin ‘Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları’ adlı gösterisi, Yıldızkent Ortaokulu öğrencilerinin step gösterisi ve Sanayiciler İlkokulu öğrencilerinin modern dans gösterisi de ilgiyle izlendi.

BAYRAM YERİNE DÖNDÜ

Kapaklı Futbol Sahası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle bayram yerine göndü. Özellikle dönen salıncaklar çocuklardan büyük ilgi gördü. Diğer taraftan oyuncakçılar, simitçiler, dondurmacılar ve pamuk helvacılar da bayram etti.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10