En çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan "Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor" isimli yarışmanın bu yıl ikincisi düzenlendi. Yarışmada dereceye girenler i?

Çerkezköy 24.04.2014 23:07:00 0
En çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi

HEDEFİMİZ OKUMAKTI

Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, amaçlarının ilçede gençlere okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi. 5 aylık okuma süresi içerisinde binlerce çocuğun on binlerce kitap okuduğunu söyleyen Gayretli “Geçtiğimiz Cumartesi günü de sınava girdiler. Bu sınavda bilgilerini ortaya koydular. Amacımız hayat boyu büyük bilgiler kazandıracağına inandığımız kitap okuma alışkanlığını çocuklara aşılamak. Hedefimiz okutmaktı ve bunu beş ay boyunca başardığımıza inanıyoruz” dedi.

TOPLUM OLARAK OKUMAYI SEVMİYORUZ

Türklerin kitap okuma alışkanlığının çok fazla olmadığını söyleyen Gayretli, “Biz toplum olarak okumayı sevmiyoruz. Kitap okuma alışkanlığını çocuklara küçükken alıştırmak istedik. Çerkezköy Kent Konseyi olarak bizim gerçekleştirdiğimiz bu proje Türkiye’de ilk uygulama, bundan böyle okumaya karşı insanlarımızın ilgisi çığ gibi büyür diye düşünüyoruz. Çocuklarımızı kitap okuyarak geliştirmeliyiz. Yalnız eğitimle çocuklarımız geliştirilemez. Okumakla çocuklarımız eksikliklerini gidererek sınavlarda başarılı oluyor” dedi. Çocukların bilgi ve becerilerini kitap okuyarak geliştirebileceğini dile getiren Gayretli “Kitap okuyarak farklı bakış acısıyla geleceklerini belirleyebilirler. Çerkezköy okuyor projesinde 3. yıl da daha fazla işler yapmak bizlere vesile olur düşüncesindeyim. Umarım kitap okumanın ileride çocuklarımızın yaşamını etkileyecek işler yapma kararlarında fayda sağlar” dedi.

ÇERKEZKÖY İÇİN GÜZEL BİR ORGANİZASYON

Programda konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal da “Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy Okuyor” Projesine 25 bin öğrencinin katıldığını ifade ederek “Okumak bilgi edinmek çok güzel. Geleceğin Türkiye’sini oluşturmak için bu proje Çerkezköy için güzel bir organizasyondur” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da 94 yıl önce Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Çınarlarının o gün Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıktığını ifade ederek “Bu günün kuşakları bizler de Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkıyoruz ve bizden sonraki kuşaklar da sahip çıkacaktır. Geleceğimiz çocuklarımızın daha iyi yerlere gelmelerini sağlamak için kitap okuma alışkanlığı sağlayalım” diye konultu.

OKUMAYI DAHA DA PEKİŞTİRMELİYİZ

Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da içinde bulunduğumuz çağın bilgi çağı olduğunu ve her şeyin bilgiden geçtiğini ifade etti. Okumanın insanları bilinçlendirdiğini söyleyen Kubilay “Okumaya hep beraber katılmalıyız. Bu Projenin okumaya önemli katkıları var” dedi. Fransa’da, İngiltere’de, Almanya’da bir kişinin yılda 25-30 kitap okuduğunu, Türkiye’de ise bir yılda altı kişiye bir kitap düştüğünü ifade eden Kubilay “Bizim okumayı daha pekiştirmemiz gerekiyor” dedi.

KİTAP OKUMAK BAŞARININ SIRRIDIR

Başarının sırrının okumak olduğunu dile getiren Kubilay, “Çocuklara verilecek en önemli hediye kitaptır. Bu projeyi önümüzdeki yıllarda daha da geliştirmeliyiz” dedi. Konuşmaların ardından program okulların gösterisi ile devam etti. Fevzipaşa İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, Çerkezköy Etüt Merkezi Halk Oyunları ekibi ve Cumhuriyet Ortaokulu Dans Grubu’nun gösterisi ilgiyle izlendi. Program, Mevlana Ortaokulu Ritim Saz Grubu gösterisi ile devam etti. Çerkezköy E.M.L. Halk Oyunları Spor Kulübü Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından son olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Müzik Topluluğu sahne aldı. Grubun en son seslendirdiği Yaşa Mustafa Kemal Paşa Çok Yaşa şarkısı katılımcılar tarafından da hep bir ağızdan seslendirildi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin düzenlediği Kitap okuma yarışmasında dereceye giren Tepe İlkokulu Öğrencileri Batuhan Güngör, Işıl Işık, Büşra Koçyiğit, Fevzipaşa İlk Öğretim Okulu öğrencileri Aybüke Duman, Muhammed Şirin, Atatürk İlk Öğretim Okulu öğrencileri Melike Tunç, İsmet Arca Erdoğan, Bengisu Koçe, Sude Gülsevil, Nurullah Narin Ortaokul öğrencileri Zehra Yalçın, Göktan Taylan, Elif Eril, Ömeranıl Üstün, Veliköy Ortaokulu öğrencisi Hilal Karademir, 75.Yıl Ortaokulu öğrencileri Günernur Demir, Asude Daştemir, Merve Balık, Berke İlbars, Esra Balay, İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Şeyma Coşkun,  Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Edanur Köse dizüstü bilgisayar, altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Öğrencilere ödülleri Kaymakam Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay ve protokol üyeleri tarafından verildi. Dereceye giren öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü okulların müdürlerine de Kaymakam Kubilay ve Belediye Başkanı Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zenginal tarafından plaket verildi.

GEZİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin 5.6.7. ve 8 sınıflarda kitap okuma yarışmasında Nurullah Narin Ortaokulu öğrencileri Betül Van, Ayçanur Filcan, Zeynep Gürel, Meltem Özgür, Yiğit Özdemir, İrem Taştan, Handan Memiş, Sude Şeker, Beyza Özdinçer, Boran Ekin Demirci, Ceren Şenol, Zeynep Solmaz, Rümeysa Çetin, Mete Çeşmeliler, Ceren Koçan, Fatma Özbahçeci, Eren Güler, Aysima Coşkun, Ece Alara Tetik, Elvan Odunci, Büşra Kaleli, Doğukan Aydın, Selennur Durmaz, 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri İlknur Ünal, Gülserra Çoban, Sinem Söner, Işıl Araş, Emine Etyemez, Erkut Yavuzcan, Hümeyra Duru, Yağmur Aydın, Tuğçe Özaslan, Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencileri Melsa Karahan, Nuray Öztürk, Semanur Öztürk, Resul Çelen, Şükran Öztürk, Emine Bal, İclal Ceran, Tepe Ortaokulu öğrencileri Mert Aktaş, Tüğçe Kara, Işıl Okay, Gülşah Karaman, Beyza Akay, Gaye Kır, Fatih Kemal Tunca, Veliköy Belediye Ortaokulu öğrencileri Rabia Kaymaz, Erdem Benzer, Coşkun Çelikcan, Tuğçe Uzunoğlu, Nilay Bekaş, Buse Sarubaş, Şeymanur Apaydın, Ümmühan Engin, Kader Alya Alyar, Busesultan Ateş, Neslihan Bektaş, Kızılpınar İlkokulu öğrencisi Nida Karakoç, İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Rümeysa Zengin, Nurgül Karapunar, Kıymetnur Çelik, İklim Saygı, Şule Kop, Özel İdare İlkokulu öğrencileri Sinem Sezek, Nurgül Gençarslan, Elanur Akar, Esma Furan, Hatice Aydın, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Taha Taşdelen, Canan Akkurt, Melek Sena Öztürk, Bilge Susmaz, Nida Susmaz, Melike Oba, Veliköy İlkokulu öğrencisi Nazmiye Karataş, Emirhan İspir, Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencileri Seher Çelik, Rümeysa Yiğit, Gülerçin Koleji öğrencisi Elif Eylül Adalı, Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu öğrencileri Selim Arslan, Halil Elmasp, Kızılpınar Atatürk İlkokulu öğrencileri Nergiz Gün, Gülşah Sel, Ebru Yüzer, Burcu Eliaçık, Huriye Çoban, Mevlana Ortaokulu öğrencisi Rabia Ökten, Büşra Akpınar gezi ödülü kazanan öğrenciler oldu.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10