Çiftçinin umudu yağışlarda

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak "Çiftçi devletten umudunu kesti ve umudunu yağışlara bağladı" dedi.

Çerkezköy 25.04.2014 23:54:00 0
Çiftçinin umudu yağışlarda

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Tarım çalışmaları ile ilgili konuşan Toprak, çiftçilerin mevsimsel çalışmalarını tamamladığını ifade ederek “Çiftçilerimiz iklim ve mevsim çalışmalarıyla ilgili ekili alanlardaki mevsimsel çalışmalarını tamamladı. Gerek ayçiçeği gerekse buğday ekili alanlarda kök ilaçları, nitrat olmak üzere kullanılması gereken tüm ilaçları da kullanarak çalışmalarını tamamladılar” dedi.

ÇİFTÇİ YAĞIŞ BEKLİYOR

Ayçiçeğinde de mevsimsel çalışmaların yüzde 80’inin tamamlandığını ifade eden Hasan Toprak buğdayda ise tüm mevsimsel çalışmaların tamamlandığını söyledi. Çiftçinin umudunu tamamen bir hafta içinde yağacak yağmurlara bağladığını söyleyen Toprak “Bir hafta içinde bölgemiz yeterli yağış alırsa bu yıl çiftçimiz yıllardan beri göremediği rekolteyi elde edecek” dedi.

ÇİFTÇİ DEVLETTEN UMUDUNU KESTİ

Bir hafta içinde yeterli yağış yağmazsa çiftinin yine karamsarlığa düşeceğini söyleyen Toprak “Çiftçi devletten umudunu kesti. Çiftçinin tüm umudu Allah’a bağlı” dedi. Çerkezköy ilçe genelinde 130 bin dönüm ekili alan olduğunu ifade eden Toprak “İlçemiz sanayi bölgesi olmasının yanında ayn zamanda da bir tarım alanıdır. Ancak diğer bölgelere bakarak bizim 130 bin dönüm ekili alanımız mevcut” dedi.

ÇİFTÇİ MAĞDUR OLUYOR

Bu 130 bin dönümlük alanın 80 bin dönümünde buğday ekimi yapıldığını söyleyen Toprak “50 bin dönüm alanda ise ayçiçeği ekili. Çerkezköy çiftçileri olarak son yıllarda gerek yağışların bölgemizde az oluşu gerekse yeterli devlet desteği alamamış olmamızdan çiftçilerimiz masraflarını dahi çıkaramadığı için mağdur oluyor” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10