Macaristan Savunma Bakanı Tekirdağ'da

Macaristan Savunma Bakanı Csaba Hende eşi Monica Szajlai Tekirdağ'a geldi.

Tekirdağ 28.04.2014 10:37:00 0
Macaristan Savunma Bakanı Tekirdağ

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER GÖRÜŞÜLDÜ

Hende, beraberinde Macaristan Ankara Büyükelçisi Jonas Hovari, İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macaristan Büyükelçiliği Askeri Ateşesi Albay Zoltan Sallai Tekirdağ Macaristan Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler ve Tekirdağ Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki ilişkiler görüşüldü.

 

 

 

İYİ İLİŞKİLER VAR

Macaristan Savunma Bakanı Csaka Hende beraberindekilerle birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı da ziyaret etti. Macar Savunma Bakanı Hende, ziyarette yaptığı konuşmada Tekirdağ’a ilk gelen savunma bakanı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Tekirdağ ile Macar halkları arasında uzun yıllardan beri süre gelen iyi ilişkilerin olduğunu dile getiren Hende “Bu ilişkileri daha da ileri götürmek için her zaman göreve hazırız” dedi.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak da “Biz de bundan sonra ilişkilerimizi her alanda geliştirme adına önemli çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum” dedi. Macar Savunma Bakanı Hende, Büyükelçi Hovari Başkonsolos Kiss, Büyükşehir Belediyesi Şeref Defterini de imzaladı. Ziyarette günün anısına hediyeler verildi. Ziyarette Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler ile Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken de hazır bulundu.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10