20 bin kişi Atanın Yolu'nda

Çanakkale Kara Savaşları'nın 99'uncu yıldönümü anma törenleri kapsamında, üniversite öğrencileri, izciler, askeri lise ve harp okulu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 20 bin kişi â€?

Tekirdağ 28.04.2014 15:30:00 0
20 bin kişi Atanın Yolu

NKÜ’YÜ TEMSİL ETTİLER

Yürüyüşe Namık Kemal Üniversitesi’nden de yaklaşık 70 öğrenci katıldı.  Genelkurmay Başkanlığı, Çanakkale Valiliği, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) organizasyonunda düzenlenen Ata’nın Yolunda 57’nci Alay Yürüyüşü’ne katılanlar, Eceabat İlçesi’ne bağlı Kocadere Köyü’nde kamp kurdu. Daha sonra Bakan Kılıç, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve beraberindekiler, yürüyüşe katılan gençlerle birlikte, tıpkı 99 yıl önce 57’nci Alay askerlerinin yaptığı gibi sabah namazını kılıp yola çıktılar.

 

 

 

YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Bakan Kılıç’ın yanı sıra 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, 2’nci Kolordu Komutanlığı 18’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin ve çok sayıda rütbeli asker de saat 06.00’yı gösterdiğinde, Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na göndererek, "Size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günü, 99 yıl sonra yeniden yaşatan yürüyüşe başladı. Bakan Kılıç, "Çanakkale’de toplanmamızın sebebi kahraman 57’nci Alayımızın anısına yapılan yürüyüştür. Daha önce burada yaşanmış olan o birlikteliği, beraberliği tekrar bir arada hissedebilmek için bu yürüyüşü yapıyoruz" dedi. En önde atlı süvari birliklerinin yer aldığı yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüş, 1.5 saatte tamamlanarak Conkbayırı’nda sona erdi. Daha sonra üniversite öğrencileri Şehitler Abidesini ziyaret ederek Çanakkale Savaşında şehit olan askerlerimiz için dua etti.

 

 

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10