GAZDAŞ'tan alarm uyarısı

Çerkezköy Haber - GAZDAŞ Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir, "İhbarların yüzde 95'ine karşılık gelen 335 ihbarın gaz alarm cihazının sprey, alkol ve benzeri madde buharı, yoğun yeme

Çerkezköy 29.04.2014 16:05:00 0
GAZDAŞ

ALARM VERMESİNE SEBEP OLUYOR

Pekdemir, Edirne il merkezi genelinde büyük oranda elektriksel şebeke besleme etkilerinden kaynaklanan ihbarlar da yaşandığını belirterek “Alkol ve benzeri madde buharları, spreyler, çok yoğun sigara dumanı, çakmak gazı ve keskin kokulu temizlik maddelerinin gaz alarm cihazlarını yanıltarak alarm vermesine sebep oluyor. GAZDAŞ olarak konut içi doğal gaz tesisatları ve cihazlarının bulunduğu yerlerde patlayıcı ortamlarda güvenli ve kıvılcıma sebebiyet vermeyen, korumalı, standart CE belgeli ve istenmeyen çevresel etkilere karşı daha uygun özellikteki gaz alarm cihazı kullanılmasını öneriyoruz. Söz konusu gaz alarm cihazlarının, muhtemel gaz kaçağı durumunda gaz akışının otomatik olarak kesilmesi için tesisatta selonoid vana ile irtibatlandırılması önemli” dedi.

CİHAZ BOZULABİLİR

Pekdemir, gaz alarm cihazının dışını temizlemek için hafif nemli bir toz bezi kullanılabileceğini kaydederek “Sprey, cila, deterjan gibi kimyasal maddelerin kullanılmaması gerekiyor. Emniyet açısından gaz alarm cihazlarının açılmaması ve devre dışı bırakılmaması gerekiyor. Aksi halde elektrik şoku veya düzensiz çalışma ile cihaz bozulabilir” dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10