Günay: Sanayiciler boşa kürek çekiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay yönetim kurulu üyeler ile birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasıâ€?

Çerkezköy 30.04.2014 14:04:00 0
Günay: Sanayiciler boşa kürek çekiyor

ÇTSO’YU ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Başkan Yardımcısı Mestan Özcan, Sayman üye Taner Karaoğlu, TOBB Oda Borsa Daire Başkanlığı personeli Kemal Vural ile birlikte tadilat sonrası yeni haline kavuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

 

 

 

 

“VERDİKLERİ SİNERJİ KURUMA YANSIMIŞTIR”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nın, yeni yapılanmasıyla güzelleştiğini ve son derece daha kullanışlı olduğunu belirten Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, daha sonra ÇTSO birimlerini gezdi. 2013 yılında Tekirdağ’da odalar ve borsaların seçimi yapıldıktan sonra, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında TOBB’un genel kurulunun yapıldığını anımsatan Günay “Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak TOBB’un yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Bu kapsamda gündemin ve kurumların yoğunluğundan dolayı geciktirmiş olduğumuz nezaket ziyaretini de bugün gerçekleştiriyoruz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapmış olduğu çalışmalar, faaliyetler hakkında bilgiler alacağız” dedi. ÇTSO Yönetimi işin başına geldikten sonra verdikleri pozitif sinerjinin kuruma yansıdığını dile getiren Günay “Yapmış oldukları tadilatlı revizyon yöneticilerinin vizyonunu bir kez daha ortaya koydu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada odanın eksikleri var mıdır, neler yapabiliriz, bölgenin ihtiyaçları konusunda çalışma yapacağız. Bir çok konuyu görüşme fırsatı bulacağız” dedi.

 

 

 

 

“HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Ziyaretten dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ve beraberindekilere teşekkür eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Yönetim Kurulu Başkanımız ile eskiye dayalı bir dostluğumuz var. Bugünkü ziyaret biraz daha resmi oldu. Bizi Başkanımız Ankara’da iyi bir şekilde temsil ediyor. Her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

“GÜÇLERİN AYRILMASI BİZİ ÜZÜYOR”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker de “Son yıllarda sanayi bölgesi olarak Çerkezköy, Çorlu ve Tekirdağ son derece gelişti. Sanayi ve ticaret odaları bu üç bölgede ticaret erbabının ve sanayicinin sorunlarına eğilen sivil toplum örgütüdür. Sanayi dostlarımız sanayi odası kurulması için teşebbüste bulundular. İlk başlangıçta kendilerini yadırgamadık. Sanayi odasının kurulması ticaret odasına dönüşmesi bizi etkileyen bir husus olmayacak. Güçlerin ayrılması bizi rahatsız ediyor. Avrupa’da güçler birleşirken, Türkiye’de güçlerin ayrılmasına bir anlam veremiyoruz. Yapılan çalışmalarda sanayici dostlarımız bizlerin kendilerini iyi bir şekilde temsil etmediğimizi, onların dertleri ile ilgilenmediğimizi, kendilerinin kuracağı sanayi odasında bu sorunların hepsini halledeceklerini söylüyorlar” dedi.

 

“BİRLİKTELİK İSTİYORUM”

Sanayi odasının kurulmasının Tekirdağ’da güçlerin ayrılmasına neden olacağını ifade eden Ülker “Bu kurulu olan düzenler sanayicinin sorunlarını da rahatlıkla karşılayacak durumdadır. İçimizde yapılanma ile sanayicinin sayısının artması gerekiyor. Birçok sanayici arkadaşımız meclisimizde bulunuyor. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun bir televizyon kanalında konuşmasında sanayiciyi korumayı, sanayicinin dertlerini çözme adına kuracakları odayı tarif edemedi. Yönetim Kurulu Başkanımızdan da birliktelik adına bunun doğru olup olmadığının tartışılmasını doğru ne ise yapılması gerektiğini ve desteklerini istiyorum” dedi.

 

“ÜSLÜBUNU KINIYORUM”

Meclis Başkanı Taha Ülker’in konuşmalarına katıldığını söyleyen Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay “Tekirdağ’da 9 tane oda ve borsa var. Üzerine düşen görevleri maksimum seviyede icra ettiğini düşünüyorum. Dünyayı incelediğimiz zaman sanayi odası diye bir kavram yok. Bu bizim ülkemize mahsus. Kesinlikle gücü birleştirmek yerine gücü ayırmak kurumları küçültür. Gücünü eksiltir. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun sanayi odası kurulması ile ilgili kullandığı üslubu da kendim adına kınıyorum. Bu odaya üye olan herkes aynı mesafede ve aynı hizmete tabidir. Bu kapsamda tüm oda ve borsalar sanayicilerin sorunları ile sonuna kadar ilgilendiklerini düşünüyorum” dedi.

 

“BU ÇALIŞMA HÜKÜMETİN ÇALIŞMASIDIR”

Ergene ıslah çalışmaları kapsamında Tekirdağ’da 8 yeni ıslah OSB kurulduğunu ifade eden Günay “Bu kuruluş aşamasına bizim kurumlarımız çok büyük destek verdi. Kısacası bu çalışmada aktif bir rol oynadık. Birileri birbirine koltuk arıyorlar ise bu koltuk arayışı bizim kurumlarımızda olamaz. Biz kurumlarımızda farklı meslek sektörlerinde faaliyet gösteren meslek gruplarının fiyat tarifelerini, kapasite raporlarını vermekle yükümlüyüz. Kimseye ayrımcılık yapmıyoruz. Ömer Sarıoğlu verdiği demeçlerde ergene çalışma havzasında yapılan çalışmaların sanayicilerin yaptığı gibi izlenim yaratmaya çalışıyor. Bu çalışma hükümetin projesidir. Kurumlar olarak bu projeye destek veriyoruz. Bunun yanlış algılanmaması gerekiyor” dedi.

 

“OSB İLE GURUR DUYUYORUZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın vizyonu ile her odaya örnek olduğunu kaydeden Günay “Sanayiciler hizmet standartları yüksek olan odamıza gelsinler. Her türlü sorunlarının çözümünü arayabilecekleri yer burasıdır. Fiziki, teknolojik yapı, birim ve kurumları ile Avrupa da Londra’ya ve Paris’e gidin bu standartlarda hizmet veren hizmet bina yoktur. Baştan aşağı etkin bürolar oluşmuş, sürekli kendini güncelleyen personel bulunuyor. Birçok sanayici, sanayi odasının kurulması için çırpınıyor. Ancak boşa kürek çekiyorlar. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da bu konu hakkında boşuna uğraşıyor. Sanayi odasının kurulması mümkün değildir. Plan ve metodları A’dan Z’ye kadar yanlış. Sanayicilerin de bu kuruma sahip çıkması gerekiyor. Biz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’de organize sanayi bölgeleri arasında ilk üçte yer almasından dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10