İş hakkı uygulama yönetmeliğini TBMM gündemine taşıdı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, şehit aileleri ve gazilere iş hakkı tanıyan 6495 Sayılı Yasa'yı TBMM gündemine taşıdı.

Çerkezköy 1.05.2014 15:38:00 0
İş hakkı uygulama yönetmeliğini TBMM gündemine taşıdı

YÜRÜRLÜĞE GİRMEDİ

Yüceer, yasa ile şehit aileleri ve gazilere tanınan iş hakkı kapsamının genişletildiğini, tüm harp ve vazife malulleri ile terör mağdurlarına da iş hakkı tanındığını ifade ederek “Yasanın uygulama yönetmeliğinin de yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 4 ay içerisinde çıkarılacağı hüküm altına alındı. 4 aylık süre geçtiğimiz Aralık ayında bitti. Bu süre içerisinde yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girmedi” dedi.

BAKAN İSLAM’A SORDU

Yüceer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “İş hakkı uygulama yönetmeliğinin hüküm altına alınmasına rağmen çıkarılmama nedeni nedir? İş hakkı uygulama yönetmeliğinin yasanın öngördüğü süre içerisinde çıkarılmamasının yarattığı mağduriyet nasıl telafi edilecektir? 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdiği an itibariyle kaç kişi iş başvurusu yapmıştır? İşe alımlar ne zaman başlayacaktır? İş alınacak şehit aileleri ve gaziler nasıl belirlenecektir? Yönetmelik hakkında şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmamasının nedeni nedir? Bedelli askerlikten gelen gelirlerin şehitler, gaziler, muhtaç er ve erbaşların aileleri ve güvenlik güçlerinin sosyal rehabilitasyon ihtiyaçlarında kullanılacağı belirtilmişti. Bedelli askerlikten ne kadar gelir elde edilmiştir? Bedelli askerlik gelirinde kaç kişiye ne kadar yardım yapılmıştır?” sorularını yöneltti.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10