Yeşil, açtı ağzını yumdu gözünü

AK Parti İlçe Eski Başkan Vekili Selda Yeşil gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy 1.05.2014 15:57:00 0
Yeşil, açtı ağzını yumdu gözünü

“ÜZÜNTÜ İLE İZLEDİM”

Bugüne kadar, her türlü yapılanlara rağmen, sadece yetiştiği terbiyeye ve Çerkezköy’de ilçe teşkilatının her kademesinde AK Parti’ye ve Ak Partiliğine herhangi bir zarar vermemek adına susmayı, cevap vermemeyi ve beklemeyi uygun bulduğunu ifade eden Yeşil, bugün ise bugüne kadar susmuş, yapılan birçok yanlışlığa rağmen, kendileriyle aynı düşünerek ses çıkarmamış bütün AK Partililer adına cevap verme gereği duyduğunu söyledi. Seçimin ardından AK Parti’nin suçlu peşinde koşmasını üzüntü ile izlediğini kaydeden Yeşil “Liderler ve büyük insanlar, başarıyı yönettikleri toplulukla en tepeden en aşağıya doğru paylaşan insanlardır. Başarısızlığı ise kendi üzerine alarak, söze başlayan ve bunu kendi hata ve yanlışlarını düzeltmekle başlayan insanlardır. Bu sözlerimden sonra şu anda topluma önderlik yaptıklarını söyleyen ve bu mevki makamda bulunanların, bulundukları yeri ne derece hak ettiklerini ve bu davranışlarının sonucu, geçmişteki hata ve yanlışlardan ne kadar ders aldıkları ve almak niyetinde olduklarının takdirini kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

“İL BAŞKANI İSTİFAMIZI ALDI”

2002’de AK Parti kurulduktan sonra ilk olarak kadın kollarında görev yaptığını, daha sonra ise 2004 yerel seçimlerinde meclisin tek kadın meclis üyesi olduğunu anımsatan Yeşil “Daha sonraki süreçte ise İlçe Yönetiminde İlçe Sekreteri ve son dönem  Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundum. En son yine, İlçe Başkanımız Aleaattin Demirbağ gazetelerde çıkan haberlerden sonra İl Başkanımız Ahmet Kambur tarafından görevden alındı. İstifa sonucunda ise AK Parti iç tüzüğü gereği İlçe Başkanlığına vekaleten başladım. İl Başkanımız Ahmet Kambur tarafından, bütün yönetim kurulu arkadaşlarımızın ve şahsımın istifaları alındı ve basına sızdırıldı. Ancak partimiz zarar görmesin diye böyle bir şey olmadığını ifade ettik. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımız fedakarlıkla yine görevlerine devam etti. Hiçbiri meclis listesinde olmadığı halde tek bir ses çıkarmadan partilerine küsmeden yollarına devam ettiler” dedi.

“TEPKİLERE RAĞMEN ERTEM’İ ÇIKARDI”

İl Başkanı Ahmet Kambur’a, anketlerde çıkmayan, bugüne kadar bir çok ortamda istemediğini ve desteklemediğini söylediği Ali Ertem’i aday belirlemesini neden desteklediğini soran Yeşil “Bugün sizler suçlu ararken, seçim çalışmaları sırasında, gezdiği hiçbir yerde, kendi şahsına dahi oy isteyemeyen, 10 yıl belediye başkanlığı yaptığı halde, ben şunu yaptım sizlerden oy istiyorum diyemeyen ve miras yedi evlat gibi, Başbakanın itibarına sığınarak oy isteyen, seçim çalışmalarından çok önce çıktığımız bütün üye çalışmalarında ve saha çalışmalarında, AK Partili seçmenin yine Ali Ertem olursa bizden size oy yok diye bağıran seçmeni ve anketlerde yüzde  16 çıkan bu adayı desteklerken,  17 Aralık operasyonu olmayıp, seçim genel seçim havasına dönmese hezimet yaşanacak Çerkezköy de  Halk sizlere, Ben Başbakanımı  Ak Partiyi seviyorum. Ancak bu adayı istemediğimi söylemiştim ve oy vermiyorum,  Büyükşehirde ise Ben AK Partiliyim ve Çerkezköy’de size rağmen hala birinci partiyim mesajını neden görmediniz? Yoksa görmek mi istemediniz ?” diyerek tepkisini dile getirdi.

“BİZLERİ NE ZAMAN VAR SAYDINIZ?”

Kendisinin ve bazı arkadaşlarının istifaları istendiğini ve AK Partiliklerin de sorgulandığını ileri süren Yeşil “İl Başkanımız Ahmet Kambur istifa etmeye alıştı sanırım. 5 yıl meclis üyeliği, 5 yıl yönetim ve son dönem ilçe başkanlığı yaptım, 2004 yılındaki malvarlığım ile bugünkü malvarlığım araştırılsın. Bizlerin Ak Partililiğini eleştirenleri de aynı daveti yapmaya davet ediyorum” dedi. Suskumluğunun kimse tarafından aciziyet olarak algılanmaması gerektiğini söyleyen Yeşil, Ali Ertem’e de şu sözlerle seslendi: “Bugüne kadar teşkilatınızı ne zaman var saydınız? Ve vefanın örneği olan Başbakanımız Tayyip Erdoğan, cezaevinde koğuş arkadaşlarını herhangi bir şehirde bir lokma ekmeğini yediği insanları unutmazken o şehre gittiği zaman ziyaret ederken bugüne kadar yola çıktığınız arkadaşlarınıza hangi vefayı gösterdiniz? Bu konuda liderinizi ne kadar örnek aldınız? 2004 yılında yola çıktığınız insanlardan yanınızda kim var? 5 yıl sizinle Meclis üyeliği yapmış 5 yıl yönetim kurulunuzda bulunmuş ve son 1,5 ay gece gündüz sizinle ev ev, kahve kahve gezmiş İlçe Başkan Vekili olan Selda Yeşil’i ilçe başkanlığı ataması yapıldıktan sonra vefa gösterip kaç kere aradınız? İlçe Yönetimini oluştururken veya ondan sonraki seçim çalışmalarına ve seçim sonrası seçim değerlendirme toplantılarına davet ettiniz mi? Sizinle beraber 11 tane aday adayı vardı, bunlardan kaç tanesini yanınıza aldınız ve geçmişten bugüne kadar milletten aldığı güçle millete hizmet etmek yerine yenemediğiniz kibiriniz ile millete tepeden bakmadınız mı? Ben bilirim diyerek bu aday adaylarını bir kez bile aradınız mı? Ankara’dan ilk Meclis listesi oluşturulup onaylandıktan sonra, bir gece Tekirdağ da İl Başkanımız Ahmet Kambur, Remzi Garip ve Ali Ertem listeyi tamamen değiştirip Remzi Garip’in de listeye alınması sonucunda malum liste oluştururken İlçe Başkanı olarak benim veya Yönetimden herhangi bir arkadaşımız yanınızda var mıydı yada haberi var mıydı?”

İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Henüz AK Parti’ye üyeliği bile olmayan İlçe Başkanı Reşat Bahar o toplantıdan sonra gelip partiye üye olduğunda, ak Partililerin kendilerinin yok sayılmasına rağmen sustuğunu söyleyen Yeşil “Sizler önce meclis listenize doğru dürüst AK Partili, emeği geçen bunca insan varken hiçbirini almayarak önce Belediye Meclisini teslim ederek ve İlçe Başkanlığı pazarlığı bittikten sonra AK Partiye üye olan birine İlçe Başkanlığı ve yönetimini teslim ederek en büyük ihaneti yapmışken, bu utanmazlığı ve yüzsüzlüğü algılamakta zorluk çekiyorum” dedi. Bu konuda ne ilçe Başkanı Reşat Bahar ne de Remzi Garip’e tek bir sözünün olmadığını dile getiren Selda Yeşil “Zira kapıyı açan çağıran partisini teslim edenler Ali Ertem ve İl Başkanı Ahmet Kambur’dur.  Ben şahsım ve AK Partili sevdalıları önünde kamuoyunda Ali Ertem ve Ahmet Kambur’u istifaya çağırıyorum” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Yeşil, “Bu bölgede ciddi bir sıkıntı var. Sizin de dediğiniz gibi azınlık çoğunluğu tahakküm altına almıştır, sizin buna müsaade etmeyeceğinizi biliyoruz” dedi.

“AK PARTİLİ SEÇMENİ KOYUN GİBİ GÖRDÜLER”

‘Seçimi kazanmak için şeytanla bile işbirliği yaparım’ diyen birilerinin, seçimi kazanmak için bunları yapmasına gerek  olmadığını dile getiren Yeşil “Sadece biraz tevazu, biraz güler yüz, biraz ben yerine biz ve kendi seçmenine sahip çıksaydı, bugün Çerkezköy’de AK Parti bayrağı dalgalanıyor olacaktı. Bizler arkadaşlarımla beraber asla satan olmadık. Satmak bir bedelle, menfaatle olur. Bizim sattığımızı buyursunlar ispatlasınlar” dedi. CHP’deki bazı zihniyetlerin yıllardır insanları koyun gibi gördüğü için kaybettiğini iddia eden Yeşil “Sizler de aynı hastalığa yakalanıp AK Parti seçmenini koyun gibi gördüğünüz için kaybettiniz. Ne olursa olsun oy verir dediniz. Dolayısıyla, ben ve bütün aile bireylerim, bu konuda suçlanan bütün arkadaşlarım, Büyükşehir oylarını AK Parti’ye verip, AK Partililiklerini göstermişlerdir. Çerkezköy’de vermişler midir bilmiyorum. Ama bunu bizlere değil 10 yıl belediye başkanlığı yapıp millete tepeden bakan, teşkilatını yok sayıp harcayan, hiçbir aday adayını adam yerine koymayan, kendisi için değil hala Başbakanımız adına oy isteme durumuna düşen Ali Ertem ve yol arkadaşlarına sormak gerekiyor.  Siz bizi bırakıp partimize ithal ettiklerinizin kime oy verdiğini sorgularsanız daha yerinde olur” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10