Baltalı soyguncu kıskıvrak yakalandı

Şubat ayında Çerkezköy'de Albayrak Kuyumculuk'un yanı sıra İstanbul Esenyurt ve Marmara Ereğlisi'nde de çeşitli kuyumcu soygunu olaylarına karışan soygunculardan biri İstanbul İl Emniyet MüdÃ

Çerkezköy 1.05.2014 21:03:00 0
Baltalı soyguncu kıskıvrak yakalandı

BALTALI SOYGUNCULAR

Çerkezköy’deki soygun olayı 2 Şubat günü sabaha karşı saat 05.45’te Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Albayrak Kuyumculuk isimli işyerinde meydana geldi.  Çerkezköy’e gelen 4 kişiden 3’ü etrafta polis ekiplerinin olmamasını fırsat bilerek yanlarında getirdikleri balta ile kuyumcunun camını kırıp içeri girdi.

 

 

 

2.5 DAKİKADA 5 KİLO ALTIN ÇALDILAR

Şüpheliler 2.5 dakika gibi kısa bir sürede işyerinden piyasa değeri yaklaşık 400 bin TL olan 5 kilo altını, bellerine bağladıkları pazarcı önlüğünün ceplerine doldurdu. Olayın ardından geldikleri araç ile kayıplara karışan 4 şüpheli, alarak kayıplara karışan 4 kişi, 15 Şubat günü sabaha karşı saat 05.38’de de İstanbul’da Nil Kuyumculuk’u soydu.

 

POLİS KAMERA KAYITLARINI İNCELEMEYE ALDI

Şüphelilerden biri araçta beklerken, yüzü maskeli 3 şüpheli de balta ile camı kırarak kuyumcuya girdi. 2.5 dakika kuyumcuda bulunan altınları poşete ve bellerine bağladıkları pazarcı önlüklerinin ceplerine dolduran şüpheliler alarmın çalmasının ardından geldikleri araca binerek olay yerinden uzaklaştı. Soygun olayıyla ilgili soruşturma başlatan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hem İstanbul’da hem de Çerkezköy’deki soygunun güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

 

KISKIVRAK YAKALANDI

3 ay boyunca Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucu şüphelilerden Adem Deniz H. kıskıvrak yakalandı. Adem Deniz H., tutuklanarak cezaevine konuldu. Polis, Adem Deniz H.’nin verdiği ifadeler doğrultusunda diğer zanlılara ulaşmaya çalışıyor.

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10