Minik öğrencilerden Akay'a ziyaret

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile ropörtaj yapan Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri sorularıyla Akay'ı terletti.

Çerkezköy 5.05.2014 15:08:00 0
Minik öğrencilerden Akay

AKAY’I ZİYARET ETTİLER

Çerkezköy’de eğitim öğretim veren Atatürk İlkokulu 4/A Sınıfı öğrencileri, Sınıf Öğretmenleri Hacer Sarıatlı öncülüğünde Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alırken, Çerkezköy Belediyesi’ndeki tüm birim amirlerinden çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan öğrenciler, daha sonra Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.

 

 

 

ÇERKEZKÖYLÜ’LERİN REFAHI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Çerkezköylülerin daha yeşil ve daha güzel bir şehirde, huzur ve refah ortamında yaşamalarını sağlamak amacıyla çalışıyoruz. İlçenin altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra eğitime de destek veriyoruz” dedi. Akay, öğrencilerin Çerkezköy Belediyesi’nden beklentilerinin ne olduğunu da sordu.

 

SORULARIYLA TERLETTİLER

Öğrenciler, Çerkezköy Belediyesi’nden yeşil alanları ve parkları çoğalmasını isterken, yardıma muhtaç insanların nasıl tespit edildiklerini ve onlar için neler yapıldığını da sordu. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp aşılanmasını istediklerini söyleyen öğrenciler, Başkan Akay’a “Namık Kemal Bulvarı’ndaki havuz neden çalışmıyor? Su boruların neden patlıyor? Caddeler gibi ara sokaklar neden süpürülmüyor? Çerkezköy belediyesi tüm bu çalışmaları hangi parayla yapıyor? Bu paralar babalarımızın maaşından mı kesiliyor?” sorularını da yöneltti.

 

SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILIYOR

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Akay “Sokak hayvanları aşılanıp kısırlaştırılıyor. Namık Kemal Bulvarı’ndaki havuz en kısa sürede çalışacak. Yeraltındaki su boruları ise ya kazılar sırasında ya da eski olması nedeniyle patlıyor. Biz belediye olarak bu patlaklara zamanında müdahale ediyoruz” diye konuştu. Akay, belediyelerin gelir kaynağı hakkında da bilgi vererek “Dediğiniz gibi Devlet anne ve babalarınızın maaşlarından ve sizlerin yaptığı harcamalardan vergi alıyor. Bu vergiler daha sonra sizlere hizmet olarak geri dönebilmesi için belediyelere aktarılıyor” diye konuştu.

 

EVLERİNDE ZİYARET EDECEĞİZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yardıma muhtaç insanların gerek muhtarlıklar gerekse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edildiğini ve gerekli yardımların yapıldığını söyledi. Yardıma muhtaç kişilerin halini ve ihtiyaçlarını onları ziyaret ederek yerinde göreceklerini ve ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyen Akay kesilen ağaçlarla ilgili de “Bazen yol yaparken güzergah üzerinde bulunan ağaçların kesilmesi gerekebiliyor. Fakat biz belediye olarak kestiğimiz ağaç sayısının 4 mislini yeniden ekeceğiz” dedi.

 

AKAY İLE RÖPORTAJ YAPTILAR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini de ağırladı. Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 11 AJ sınıfı öğrencisi Açelya Gön ile 10 AD sınıfı öğrencisi Birol Fıçıcı çıkaracakları Kültür ve Edebiyat Dergisi için Belediye Başkanı Vahap Akay ile röportaj yapmak istediklerini belirterek “Dergimizin hazırlanmasında tüm arkadaşlarımız emek harcıyor. Herkes ilçedeki istediği kişi ile röportaj yapabiliyor” dedi.

 

OKUL YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerin bahse konu derginin ilk sayısı için kendisi ile röportaj yapmalarından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Akay “Öncelikle okul yönetimini ve öğrencileri bu sosyal aktivitelerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi. Akay, öğrencilere de başarılar diledi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10