Belediye 2013'te 37 milyon 449 bin gelir elde etti

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı dün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

Kapaklı 5.05.2014 16:43:00 0
Belediye 2013

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Saat 14.00’da başlayan toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Toplantı öncesi AK Partili Meclis Üyesi Salih Bezgin, 5 mahalledeki taleplerin gündeme alınmasını istedi. İlçeye bağlanan Karaağaç ve diğer 5 mahallede ulaşım sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade eden Bezgin “Meralarda hayvan sulamaları ile ilgili sorunlar çözülmelidir. Bu mahallelerde çöplerin hafta 1 kez toplanması vatandaşlardan büyük tepki görmektedir. Erbay Caddesi’nde kaldırımların büyük yapılması ve yolun daraltılması ileride trafik sorunlarına sebep olabileceğinden kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Kapaklı’da mezbahane için belediyenin girişimde bulunması gerekiyor” dedi.

 

 

 

SU FİYATLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Büyükşehir tarafından belirlenen su fiyatları yüksek olduğu için kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Bezgin “İlçede su göletlerinin kurulması gerekiyor. Ayrıca hızla büyüyün Kapaklı’da yeşil alanların da korunması gerekiyor” diye konuştu. Bezgin’in bu sözleri üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Siz şimdiden 2019 için yatırım yapmaya başladınız galiba. Bahsettiğiniz tüm konularla ilgili önümüzdeki süreçte gerekli çalışmalar yapılacak” diyerek bu dilekçeyi bu haliyle gündeme alamayacaklarını söyledi.

 

 

 

BÜTÇE 42 MİİLYON TL’YE YÜKSELDİ

Yapılan konuşmaların ardından meclise sunulan 5 farklı dilekçe oybirliği ile gündeme eklendi. Dilekçelerin gündeme eklenmesinin ardından toplantıya geçildi. Saygı duruşu ile başlayan toplantıda Kapaklı Belediyesi 2013 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesapları görüşüldü. 2013 Mali Yılını Tahmini Bütçesi’nin 37 milyon TL olarak belirlendiği fakat daha sonra yapılan 5 milyon TL’lik ek ile bütçenin 42 milyon TL’ye yükseltildiği belirtildi.

 

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

2013 yılında gerçekleşen Gider Bütçesinin 40 milyon 829 bin 253,72 TL olduğu, gerçekleşme oranının ise yüzde 97,21 olduğu ifade edilirken, gerçekleşen Gelir Bütçesinin ise 37 milyon 449 bin 54,23 TL olduğu, gelir bütçesinin gerçekleşme oranının ise yüzde 89,16 olduğu belirtildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

KARAAĞAÇ’IN BÜTÇESİ DE GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç Belediyesi’nin 2013 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesapları görüşüldü. Karaağaç Belediyesi 2013 Mali Yılı Bütçesi’nin ilk etapta 9 milyon 667 bin 700 TL olarak öngörüldüğü fakat daha sonra yapılan 856 bin TL’lik ek ile bütçenin 10 milyon 523 bin 700 TL olarak hesaplandığı belirtilirken, Karaağaç Belediyesi’nin 2013 Mali Yılı gerçekleşen gider bütçesinin 9 milyon 168 bin 569,91 TL, gider bütçesinin gerçekleşme oranının ise yüzde 87,12 olduğu, gerçekleşen gelir bütçesinin 8 milyon 38 bin 543,61 TL olduğu, gelir bütçesinin gerçekleşme oranının ise yüzde 76,39 olduğu ifade edildi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile karara bağlandı.

 

PERSONELLERİN ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Kapaklı Belediyesi bünyesinde Turizm ve Sanayi alanında norm kadro oluşturulmasına ilişkin gündem maddesi görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Belediyede tam zamanlı çalıştırılacak olan 2 hemşire, 4 eğitmen, 1 mimar, 2 teknisyen, 6 mühendis, 9 tekniker, 1 biyolog ve 2 veterinerin çalışma ücretlerinin alt sınırdan hesaplanmasının da oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra gündeme sonradan eklenen dilekçelerin görüşülmesine geçildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Kapaklı Belediyesi’nde güvenliğin sağlanması amacıyla 10 adet silahsız özel güvenlik görevlisinden 17 ay boyunca hizmet alınmasına ilişkin dilekçe görüşülmek üzere oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Bir sonraki dilekçede de Kapaklı sınırları içinde Ziraat Odası Başkanlığı kurulabilmesi için 11 olan mahalle sayısının en az 14’e yükseltilmesi konusu görüşüldü.

 

YENİ MAHALLELER OLUŞTURULABİLİR

Başkan Mandalı Karaağaç’taki muhtarlığın 4’e bölünmesini önerirken, AK Parti grubu ise Karaağaç nüfusunun 12 bin olduğunu belirterek, “İlçede nüfusu 25-30 bin olan mahalleler var. Karaağaç’ı 4’e bölmek yerine bu mahallelerden yeni mahalleler oluşturulabilir” önerisinde bulundu. Bahse konu dilekçenin İmar Komisyonu’nda görüşülmesine oybirliği ile karara bağlandı.

 

HİSSE SATIŞI KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de köylerdeki yapı ruhsatı ve imar konularıyla ilgili işlemlerin ne şekilde yapılacağı konusu görüşülerek oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Ergun Mandalı’nın 1304 ada 5 nolu parseldeki 42 metrekarelik belediye hissesini satın alma talebi oy birliği ile kabul edildi. Son dilekçede ise PTT Genel Müdürlüğü’nün Kapaklı’da daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilme adına hizmet binası yapılması şartıyla yer tahsisi talebi görüşülerek karara bağlandı. İlgili dilekçe de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşülerek komisyonun tavsiyeleri doğrultusunda karara bağlandı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10