Kaymakam Kuzulu: Saray yolunun 2014 sonuna yetişmesi zor

Kapaklı-Saray yoluyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, "Yolun planlandığı gibi 2014 sonuna kadar tamamlanması zor görünüyor" dedi.

Kapaklı 6.05.2014 10:19:00 0
Kaymakam Kuzulu: Saray yolunun 2014 sonuna yetişmesi zor

SON NOKTA HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

2009 yılında ihaleye çıkarılan fakat zamanında bitirilememesi nedeniyle ihalesi fesh olan ve 16 Mart 2012 tarihinde yeniden ihaleye çıkarılan Kapaklı-Saray Çevre yolunun yapım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu “Yapımı devam eden çevre yolunda gelinen son nokta hakkında Karayolları 1. Bölge Müdürü Asım Öztürk ile bizzat görüştüm. Yaptığım görüşme neticesinde ilçemiz ile Saray arasında yapımı devam eden çevre yolunda çalışmaların sürdüğü bilgisini aldım” dedi. Kuzulu bu yıl ayrılan ödenek kapsamında çevre yolunun 2014 sonuna kadar bitirilmesinin ve hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.

 

 

 

MALİYETİN DAHA DA ARTMASINA NEDEN OLDU

Kuzulu, çevre yolu için bu yıl ayrılan ödeneğin, önceki yıllara kıyasla neredeyse yarı yarıya azaldığını belirterek “Karayolları bütçesi dahilindeki ödenekle çevre yolunun yapımının bu yıla yetişmesi zor görünüyor. Bunun yanında 2012 yılında tüm Trakya Bölgesi’nde etkili olan sel felaketi nedeniyle de daha önce hazırlanan projelerin revize edilmesi gerekti. Bu durum da maliyetlerin daha da artmasına neden oldu” dedi.

 

HİZMETE GİRMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, çevre yolunun hizmete girmesinin hem Kapaklı hem de komşu ilçeler açısından önemine dikkat çekerek “Eğer yıl sonuna kadar ödeneklerle ilgili bir iyileştirme yapılırsa proje yeniden değerlendirilecek ve yolun yapımının yıl sonuna kadar bitirilmesi için çalışılacak. Konunun yakın takipçisi olacağım. Her türlü gelişme hakkında Kapaklı halkını bilgilendireceğim” dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10