Kubilay: Halk eğitim çalışmalarını önemsiyoruz

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ilçede mesleki ve teknik eğitim veren kurum müdürleri ile toplantıda bir araya geldi.

Çerkezköy 6.05.2014 10:57:00 0
Kubilay: Halk eğitim çalışmalarını önemsiyoruz

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Ocak ayında Halk Eğitim Kampanyası başlatan Kubilay, bu kampanya çerçevesinde Çerkezköy de Mesleki ve Teknik Eğitim veren kurum müdürleri ile METEM’de kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türk Tekstil Vakfı METEM Müdürü Tuğrul Selimoğlu,H.F.Zümbül Kız Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Demirci, Veliköy Ç.P.L Müdürü Muzaffer Arslan, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Canmemiş, Halit Narin Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Güldez ve Kızıl Pınar Belediyesi Ç.P.Lisesi Müdürü Süleyman Berk katıldı.

 

 

 

ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, en esaslı meselelerinin eğitim olduğunu vurgulayarak “Bu kapsamda ilçemizde Mesleki-Teknik Eğitimle Halk Eğitim çalışmalarını çok önemsiyoruz. Çerkezköy yüzlerce fabrikaların yer aldığı ve nitelikli eleman ihtiyacının yoğun olduğu bir ilçemiz. Bu nedenle bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik Organize Sanayi Bölge ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasıyla işbirliği içerisinde çeşitli projeler geliştirmemiz gerekiyor. Bu amaçla yapılacak çalışmaları yakından takip edeceğim” dedi.

 

AB PROJELERİNE BAŞVURMALARI GEREKİYOR

Meslek-Teknik Okullarının Trakya Kalkınma Ajansına ve Avrupa Birliği Projelerine başvurmaları gerektiğini ifade eden Kubilay, bu projeleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Kubilay “Üretime ve istihdama yönelik her türlü girişimi ve faaliyeti yakından takip edeceğiz” dedi. Mesleki eğitim veren kurumlar olarak 2 hafta da bir toplanılması kararı alınan toplantıda bu okulların kamuoyu ve sanayi alanında tanıtılması için de çalışmaların başlatılması karara bağlandı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

      

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10