Yüceer'in önergesine Bakan Yılmaz'dan yanıt geldi

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir önergeyle, MSB Seferberlik Daire Başkanlığı'nın 4x4 cip sahiplerine geçen yıl yaptığı, olası seferberlik durum

6.05.2014 11:08:00 0
Yüceer

ÖZEL MAKSADI BULUNMUYOR

Başbakan Erdoğan adına önergeyi yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çağrıyla ilgili “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birlik ve kurumlarının seferberlik ve savaş haline yönelik ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla her yıl rutin olarak, Karayolları Trafik Kanununa tabi olan araçlardan arazi vitesi olmayan otomobiller, zirai traktörler ve motorlu bisikletler dışındaki araçlara, Seferberlik ve Savaş Hâli Kanunu ile Seferberlik ve Savaş Hâli Tüzüğüne göre sefer görev emri düzenlenmektedir. Yapılan son tahsis işlemi 17 Mayıs 2013 tarihinde, valiliklerce yayınlanmış olup, herhangi bir özel maksadı bulunmamaktadır” dedi.

 

152 BİN 691 ARAÇ BULUNMAKTA

Bakan Yılmaz “Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre 2014 yılı Ocak ayı itibariyle Türkiye’de alt cinsi arazi taşıtı olan 152 bin 691 adet araç bulunmaktadır. Seferberlik ve Savaş Hâli Tüzüğünün 47’nci maddesi ‘2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa tabi olan araçlardan arazi vitesi olmayan otomobiller, zirai traktörler ve motorlu bisikletler dışındaki araçların kayıtları, Trafik Tescil Şube veya Bürolarınca kayda alındıktan sonra araca ait bilgiler, Emniyet Genel Müdürlüğü kanalı ile manyetik ortamda her ayın ilk haftasında toplu olarak MSB’ye gönderilir. MSB’ce TSK ihtiyacına elverişli olanlara sefer görev emri düzenlenir’ hükmüne amirdir. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan kara nakil aracı kaynağından istifade ederek Seferberlik Bilgi Sistemi vasıtasıyla elektronik ortamda dağıtım yapılmaktadır. 17 Mayıs 2013 tarihinde yapılan tahsis işleminde 5 bin 909 adet arazi aracına sefer görev emri düzenlenmiştir. TSK’nın kadrosunda bulunan 3/4 Ton Komuta Kontrol Aracı, 1/4 Ton Jeep, Yol Tipi Devriye Kontrol Aracı, Arama Kurtarma Aracı, Arazi Tipi İdari Hizmet Aracı, Hafif Taktik Tekerlekli Araç, İstihbarat Aracı Taktik Tekerlekli, Koruma ve Güvenlik Aracı cinslerinin kadro eksiklerini tamamlamak maksadıyla arazi araçlarına sefer görev emri verilmektedir” dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10