Acılı anne: İdamla karşılık bulmasını istiyoruz

Kırklareli'de, okula gitmek üzere evinden ayrılan ve tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Halil İbrahim Aktaş'ın (10) annesi Mürüvet Aktaş, "Çocuklara yapılan bu gibi olayların idamla karşı

Bölgede Gündem 7.05.2014 11:40:00 0
Acılı anne: İdamla karşılık bulmasını istiyoruz

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

Cezaların caydırıcı olması gerektiğini dile getiren Münevver Aktaş “Çocuklara yapılan bu olayların kesinlikle idamla karşılık bulmasını istiyoruz. Çünkü hiçbir çocuk ve hiçbir yaşayan insan ölümü hak etmiyor haksızca. Bu haksız ölümler çocuk olunca daha da zor bir durum. O yüzden Avrupa Birliği sürecine uygun değil ama biz kesinlikle idamın geri gelmesini istiyoruz. Diğer ailelerin de böyle düşündüğünü düşünüyorum. Çünkü çocuğumuzu kaybettik haksız bir şekilde. O insanın orada hayatını devam ettirmesinin doğru bir durum olduğunu düşünmüyorum. Başbakanımıza olsun Cumhurbaşkanımıza olsun sesimi duyurmak istiyorum. İdamın geri gelmesini, özellikle çocuk istismarları hakkında geri gelmesini istiyorum. Belki ayrı bir kanun çıkarılabilir, ayrı bir kanun tasarısı yapılabilir, bu şekilde düzenlenmesini istiyorum.” dedi.

 

BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESİN

Aktaş “Başka çocuklar, başka Haliller ölmesin, sadece benim çocuğum ölmedi. Son bir ayda arka arkaya beş çocuk vefat etti. Bu zor bir durum. Nasıl çözüme kavuşacaksa bir an önce çözülmesini devletimizden, büyüklerimizden istiyoruz" dedi. 10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş, okula gitmek üzere evinden çıktığı sırada, 45 yaşındaki Y.T. tarafından kaçırılıp tecavüze uğramış ve öldürülmüştü. Y.T., tecavüz etmek isterken küçük çocuğun direnmesi üzerine ellerini bağlayıp, tecavüz ettikten sonra öldürdüğünü itiraf etmişti.

 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10