Hababam Sınıfı gülme krizine soktu

Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencileri, Rıfat Ilgaz'ın en önemli eserlerinden olan Hababam Sınıfı'nı tiyatro sahnesine uyarladı.

Çerkezköy 8.05.2014 12:50:00 0
Hababam Sınıfı gülme krizine soktu

HABABAM SINIFINI CANLANDIRDILAR

Türk Sinemasının önemli yönetmenlerinden Rıfat Ilgaz’ın yazdığı, bir süre sonra tiyatroya ve sinemaya uyarlanan İnek Şabanıyla, Güdük Necmisiyle, Tulum Hayrisiyle Türk Sinemasında bir efsane olmuş Hababam Sınıfını Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencileri yeniden canlandırdı. Edebiyat öğretmeni Tuğba Çakmak tarafından sahneye konulan ve Kapaklı Çok Programlı Lisesi’nde okuyan öğrencilerin oynadığı “Hababam Sınıfı sınıfta kaldı” tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

 

 

GÜLME KRİZİNE SOKTU

İki perdede sahnelenen Türk sinemasının efsane başyapıtı olan Hababam sınıfında yer alan İnek Şaban’ı, Güdük Necmiyi, Tulum Hayriyi, Badi Ekrem’i, Hafize Anne’yi, Kel Mahmut’u, müfettişi başarılı bir şekilde canlandıran öğrenciler ailelerini, öğretmenlerini ve arkadaşlarını gülme krizine soktu. Tiyatronun sonunda öğrenciler gösterileri nedeniyle ayakta alkışlandı. Tiyatroyu Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, Saray Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıdık Aslan, Şube Müdür Yardımcıları Yavuz Kayaalp, Sait Beydoğan, Ahmet Serdar Öncel, Kapaklı’da bulunan okulların müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler izledi.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10