Kural: Popülerlik israfı önlemektir

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen "Yaşanabilir çevre için el ele konulu konferansa konuşmacı olarak Gezginler Kulübü Başkanı dünyaca ünlü bilim adam

Çerkezköy 9.05.2014 18:16:00 0
Kural: Popülerlik israfı önlemektir

HİÇBİR ŞEYİ İSRAF ETMEYİN

Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odası Konferans Salonu’nda dün saat 14.00’da başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan ÇEMYO Müdürü Yar. Doç. Dr. Ercan Buluş, Orhan Kural’ı Çerkezköy’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Kural’a plaket takdim etti. Popüler kültürün bir insanın çok parası yada çok para harcaması veya her gün yeni yeni elbiseler ve ayakkabı giymesi, yemeğini yarım bırakıp da isras etmesi olmadığını ifade eden Kurak “İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif İstiklal Marşı’mızı yazdığında kazandığı 500 lira para ödülünü bile almadı. Oysa onun üstündeki giysiler bile arkadaşından aldığı ödünç elbiselerdi. Günümüzde insanlar şatafataya düşkün. Oysa o ve büyük Önderimiz Atatürk’ün bile öldüğünde cebinde bir kuruş parası yoktu. Kim yararlı iş yapıyorsa onlar hatırlanır. Yararlı iş yapmayanlar hiçbir zaman hatırlanmaz” dedi. Servet sahibi insanların eğer yararlı iş yapmıyorlarsa servet sahibi olsalar bile hatırlanmadığını ifade eden Kural “Popülerlik israf yaparak en pahalı giysiyi giymek değildir. Popülerlik israfı önlemektir. Bu nedenle israftan kaçının ve hiçbir şeyi israf etmeyin” dedi.

 

 

 

TÜKETİCİ BİR MİLLET OLDUK

Mutluluğun bir tüketim olmadığını ifade eden Kural “Mutluluk profesyonel futbol ya da kadınların sağlık ve eğlence programları değildir. Mutluluk her türlü canlı ile iyi ilişkiler içinde bulunmaktır. İsraftan kaçınmaktır. Mutluluğu hiçbir yerde aramayın. Her türlü canlı ile iyi ilişkileri olan, israftan kaçınan, çevresiyle barışık, çevre varlıklarını koruyan insan mutlu insandır” dedi. Türkiye’de işlerin iyi gitmediğini söyleyen ve bir süre sonra Türkiye’nin inişe geçeceğini ileri süren Kural “Çünkü biz tüketici bir millet olduk. Hiç üretmiyoruz. Alışveriş Merkezlerinde bile bizim tüketici zaafımızdan faydalanılıyor” dedi.

 

 

 

 

BOŞ GEÇEN ZAMAN EN BÜYÜK KAYIPTIR

Boş geçen zamanın insan yaşamının en büyük kaybı olduğunu vurgulayan Kural “Günümüz dünyasında en çok açlıktan ölen insan Afrikalı. Bugün ülkemizde milyonlar değerinde ekmek israfı yapılıyor. Bu israf edilen ekmeklerle milyonlarca insan açlıktan kurtulur. Somali’de günde insanlara bir kap bulgur pilavı veriliyor. Onlar üç öğünü bilmiyor. İnsanlar yediklerini içtiklerini giydiklerini israf etmemeli” dedi. Çevre konusunda da insanların suyarlı olmasını isteyen “Çevre insan yaşamının en önemli gereksimidir. Eğer biz çevreyi temiz tutmaz da zarar verir isek yaşamımız tehlikede demektir” dedi. Canlılar arasında da ayrımcılık yapılmamasını isteyen Kural “Yaşayan tüm canlılara değer verin. Çevre konusunda çok duyarlı olun. Çevreye sakın zarar vermeyin ve verdirmeyin. Temiz bir çevre hem bize hem de gelecek nesillere lazım” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Konferansa ÇEMYO Müdürü Yard.Doç Dr. Ercan Buluş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Levent Taş, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy İlçe Müftülüğü adına Erkaynak Cami İmamı İlhan İlke, Çerkezköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, ÇEMYO öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10