Erenler Cem Evi anneleri unutmadı

Kapaklı Erenler Cem evi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Anneler günü etkinliği ve kahvaltı programı tertipledi.

Kapaklı 11.05.2014 16:30:00 0
Erenler Cem Evi anneleri unutmadı

“ÜLKEMİZDE 1955 YILINDAN İTİBAREN KUTLANIYOR”

Dün saat 10.00’da düzenlenen programa CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri, Kapaklı Erenler Cem evi kurucu başkanı Enver Koçer, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı Hayati Çakan ile çok sayıda davetli katıldı. Kahvaltıda konuşan Cem Vakfı Kapaklı Şube Başkanı İrfan Duman, dünyada ilk kez anneler gününün 10 Mayıs 1908 yılında kutlandığını belirterek “Anneler Günü ilk kez 407 çocuğun ve annelerinin katılımı ile Amerika’da kutlandı. Daha sonra bütün dünyaya yayıldı. Ülkemizde de 1955 yılından beri Mayıs ayının ikinci Pazar günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

 

 

“HER ZAMAN DEĞER VERMELİYİZ”

Dünyada ve ülkemizde milyonlarca annenin bugün çocukları tarafından sevgi ve saygıyla anıldığını ifade eden Duman “Biz de Erenler Cem Evi olarak üç yıldır bu günü siz değerli annelerimiz ile birlikte anmakta ve kutlamaktayız. Dünyanın en ağır yükünü taşıyan, gecesini gündüzünü çocukları için feda eden annelerin haklarını böyle senede bir gün hatırlayarak kolay kolay ödeyemeyiz. Senenin 365 günü annelerimiz hiç unutulmamalıdır. Gerekli sevgi, saygı ve değeri her zaman vermeliyiz” diye konuştu. 

 

 

ANNELER EN DEĞERLİ VARLIKLARDIR

Annelerin en değerli varlıklar olduğunu ifade eden Duman “Tüm canlarımıza anne sevgisi ile dopdolu bir hayat diler, bu vesile ile annelerimizin anneler gününü kutlarım. Bu gün kahvaltı programına destekte bulunan Aktaş Güler’e teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu günü tertip eden ekip arkadaşlarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan değerli dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Programda daha sonra 80 yaşındaki Gülşen Şahin’e günün anısına çiçek takdim edildi. Programda Anneler günü dolayısıyla slayt gösterimi ve şiirler okundu.  Erenler Cem Evi Dedesi Ali Gündüz’ün duasının ardından davetliler hep birlikte kahvaltı yaptı.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10