Çakı gibi asker oldular

Engelliler Haftası ve Jandarma Teşkilatı'nın 175'inci yılı kutlamaları kapsamında, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nda 55 engelli için temsili yemin töreni düzenledi.

Tekirdağ 13.05.2014 17:00:00 0
Çakı gibi asker oldular

55 ÖZEL İNSAN BİR GÜN ASKERLİK YAPTI

Sabah saat 08:00’den itibaren nizamiye kapısından alaya giriş yapan Çerkezköylü 17 engelli asker adayının da aralarında bulunduğu 55 engelli asker adayı, 1 günlük eğitim sonrası terhis belgelerini aldılar. Aileleriyle birlikte Jandarma alay komutanlığına gelen asker adayları gün boyu yaptıkları çalışmalar ve askerlik eğitimi sonrası doyasıya eğlendiler. Alay karargahı içinde merasim sonrası katılan misafirlere de ikramlarda bulunuldu.

YEMİN TÖRENİ DÜZENLENDİ

Temsili askerlik uygulaması törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ve eşi Düriye Erkek, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, NKÜ Rektör V. Prof. Dr. İhsan Soysal, il protokolü, askeri erkan ve eşleri ile yemin eden askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından temsili askerlik uygulaması yapan Mehmetçiklerimizin yemin törenine geçildi.

ONLARLA GURUR DUYUYORUZ

Askerlerin yemininin ardından Jandarma Er Feyyaz Yakut tarafından “Yüreğimin Sesi” isimli şiir okundu. Törende konuşan Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç da Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişten bugüne, en anlamlı geleneklerinden birinin yemin töreni olduğunu ifade ederek, “Bugün burada değişik nedenlerle askerlik ödevlerini yerine getiremeyen gençlerimiz, ettikleri kutsal askerlik yeminleri ile birlikte birer “Mehmetçik” oldular. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

HEDİYELERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Tekirdağ Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı folklar ekibi gösterilerini sergiledi. Vali Ali Yerlikaya tarafından folklar ekibinin üyelerine hediyeleri verildi. Temsili askerlik uygulaması töreni, Vali Ali Yerlikaya ve törene katılan protokol üyeleri tarafından, askerlere terhis belgelerinin ve hediyelerinin verilmesinin ardından, tören geçişinin yapılmasıyla sona erdi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Yapılan törene; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon komutanı Halil Erkek, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Jandarma Alay Komutanı Hakan Saraç, NKÜ Rektör V. Prof. Dr. İhsan Soysal, Vali Yardımcıları Mustafa Masatlı, Mahmut Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, MHP İl Başkanı Enes Kaplan, askeri erkan ve eşleri ile yemin eden askerlerin aileleri katıldı.

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10