Gülerçin öğrencileri Balkan turuna çıktı

Çerkezköy Gülerçin Koleji öğrenci, öğretmen ve velilerinin yer aldığı 29 kişilik grup, 8-11 Mayıs tarihlerinde Balkan turuna çıktı.

Çerkezköy 13.05.2014 17:18:00 0
Gülerçin öğrencileri Balkan turuna çıktı

ATA’NIN DOĞDUĞU EVİ ZİYARET ETTİLER

Balkan turuna Yunanistan’ın Dedeağaç kentiyle start veren grup, Kakava kentinde mola verdikten sonra Selanik’e hareket etti. Selanik’te ilk olarak Yedi kule Zindanları’nın eşsiz Selanik manzarasında fotoğraf çeken grup, buranın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali’ni de ziyaret etti. Atatürk'ün evini de ziyaret eden grup, duygulu anlar yaşadı. Grup Atatürk ve ailesinin kiracı olarak oturdukları evin Yunan hükümeti tarafından satın alınıp, Türkiye konsolosluğuna hediye edildiğini belirtti. Gülerçin gezi grubunun bir sonraki durağı Selanik’in simgesi olan Beyaz Kule oldu.  Grup Osmanlı döneminde yapılan, hapishane olarak kullanılan ve Yunanistan’ın simgelerinden olan Beyaz Kule ziyaretinin ardından akşam yemeğini de Yunan tavernasında yedi.

 

 

İKİNCİ GÜN MAKEDONYA’YA GEÇTİLER

Grup bir sonraki gün kahvaltının ardından Makedonya’ya gitmek üzere yola çıktı. Makedonya’da ilk olarak Manastır’da Atatürk’ün okuduğu ve şu anda müze olan Manastır Askerî İdadisi’ni ziyaret eden grup ziyaretin ardından Ohri’ye hareket etti. Ohri Gölü'nün kenarında,  Arnavutluk sınırına gayet yakın bir konumda bulunan, Makedonya'nın en turistik yeri olan Ohri’nin, UNESCO Dünya Mirasları listesine eklenen bir şehir olduğu ve aynı zamanda benzer evleri sebebiyle, Safranbolu’nun kardeş kenti olduğu ifade edildi. Burada alışveriş yaptıktan sonra göl kenarında yürüyüş yapan grup, Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareket etti. Grup, Büyük İskender’in heykellerinin ve Osmanlılar döneminde yapılan, Vardar nehrinde bulunan Taş köprüde turistik merkezde bol bol fotoğraf çekti.

 

 

SON DURAK BULGARİSTAN

Gülerçin heyetinin son durağı Bulgaristan oldu. Başkent Sofia’yı panaromik olarak turlayan grup, ertesi sabah Alexander Nevski Kilisesi’ni ziyaret etti. 3 ülkeyi, 2 başkenti, 6 şehri gezdikten sonra grup Çerkezköy’e döndü.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10